Підписання Угоди з Євросоюзом можуть відкласти до 2014 року

Угода про асоціацію між Європейським союзом і Україною можуть підписати не на Вільнюському саміті в листопаді, а в 2014 році, якщо Україна не виконає всі умови ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.
 
«Альтернативою є те, що Україна підпише її (Угоду – НБН) наступного року», – сказав пан Сікорський, повідомляє WNP.pl.

При цьому він зазначив, що перенесення підписання може відбутися через те, що вимога ЄС про звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко досі не виконана і закликав владу України не зволікати з цим питанням.

«Я б просив владу України не зволікати і зробити те, що потрібно», – сказав глава МЗС Польщі, зазначивши, що для цього необхідна співпраця з Місією Європарламенту Кокса-Кваснєвського.

Також Радослав Сікорський заявив, що якщо Угоду України з ЄС не підпишуть, то це «дискредитує тих, хто обіцяв, але не виконав».

Як повідомляв НБН, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що вирішення питання про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у Вільнюсі буде залежати виключно від висновків місії Кокса-Кваснєвського.

Раніше спостерігачі Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський направили президенту України Віктору Януковичу листа, в якому запропонували варіант з частковим помилуванням Юлії Тимошенко.

У свою чергу екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у своєму листі написала, що ніколи не ставила умови місії президентів Пета Кокса та Олександра Кваснєвського і готова прийняти все, що вони запропонують.

Верховна Рада планує розглянути всі три законопроекти щодо лікування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном, у вівторок, 5 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: