«Почуваєш себе тут, як вдома, як у знайомій місцевості», - Майкл Лі про Львів

Сьогодні відбулась зустріч міського голови Львова Андрія Садового з колишнім директором Європейської Комісії з питань розширення Майклом Лі. Під час зустрічі обговорено питання Угоди про Асоціацію з ЄС, розвитку авіасполучення між Львовом та містами Європи, розвитку туристичної індустрії у Львові.

«Перше, що вражає, що почуваєш себе тут, як вдома, як у знайомій місцевості. Те, що Львів за останні століття перебував у складі різних країн, відчувається в архітектурній спадщині. Приїжджаєш сюди і відчуваєш, ніби ти побував в Кракові, в Празі.

Кілька років тому Фонд «Ефективне управління» допомагав Львову у формуванні стратегії розвитку. Цікаво, як Львів справляється з реалізацією цих цілей. Я вже побачив, що у галузі туризму Львів перевершив ці очікування та прогнози, які були зроблені у 2009 році», - розповів Майкл Лі, Радник Фонду «Ефективне управління», Головний радник Фонду Джермана Маршала (США), Генеральний директор управління Європейської Комісії з питань розширення.

«20 років тому Європа для себе заново відкрила Прагу, 10 років тому – Краків. Ми наступні в черзі.

У 2015 році ми проводимо чемпіонат Європи з баскетболу. У листопаді ми подаємо заявку на участь у Зимових Олімпійських іграх 2022 року. Ми розуміємо, що це важка робота, але ми хочемо бути на тій орбіті, де крутиться Барселона, Мюнхен, Прага. Львів – це те місто, яке має зайняти позицію локомотива для української євроінтеграції», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбулося перше засідання «Експертного клубу «Самопоміч». На цьому засіданні експерти обговорили плюси та мінуси для України Асоціації з ЄС, та що чекає українців в разі підписання Угоди. До експертного клубу приєдналися Майкл Лі, колишній голова Генерального директорату з питань розширення в Єврокомісії, радник Фонду «Ефективне управління»; Андрій Садовий, міський голова Львова; Віктор Шевчук, професор Львівської комерційної академії; Тарас Качка, експерт з європейської інтеграції, учасник переговорного процесу щодо Асоціації з української сторони.

Христина Процак

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: