Янукович посилює владу, - політолог

Посада радника Президента України для вже екс-голови Львівської ОДА Віктора Шемчука, вірогідно, є проміжною, бо він просуватиметься далі.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу озвучив політолог, директор Інституту української політики Кость Бондаренко.

"Президент провів таку перестановку, зважаючи на те, що Віктор Шемчук, який навів порядок у Львові, повернув довіру до влади, який, як доволі вмілий менеджер, знайшов спільну мову з різними політичними силами у Львові. Очевидно, тепер буде потрібен на більш високій посаді у Києві. І, можливо, посада радника Президента є проміжковою", - припустив він.

Водночас політолог висловив переконання, що новопризначений голова Львівської ОДА Олег Сало є досить відомою особистістю в місті з великим потенціалом.

"Ще у 2004-2005 роках його кар'єра раптово перервалася у силу відомих подій. Ще тоді говорили, що його потенціал до кінця не вичерпано і, очевидно, що він ще скаже своє слово. Це також буде означати посилення президентської влади у Львові, і потрібно чекати, що й у цілому по західній Україні", - вважає Бондаренко.

Нагадаємо, 31 жовтня Президент України Віктор Янукович звільнив з посади голову Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука, призначивши його своїм радником. Замість нього Львівщиною тепер керуватиме Олег Сало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: