"Я не обговорюю і не коментую накази головнокомандувача", - Шемчук

Саме представлення відбулося блискавично — зайняло не більше 15 хвилин. Коли віце-прем’єр України Олександр Вілкул зачитав указ про призначення Олега Сала, зал вигукнув криками “Ганьба! Сала на нари!”, а коли про призначення Віктора Шемчука радником президента, в залі пролунали схвальні оплески.

На трибуну запросили Віктора Шемчука, зал потонув в оплесках. Губернатор подякував усім за роботу - “і друзям, і опонентам” за те, що знаходили спільну мову”. “Хочу принести свої вибачення колегам з команди, яких запросив на роботу, - сказав В. Шемчук. - Але у цьому житті ми всі знайдемо своє місце. Хочу побажати Олегу Михайловичу, щоб він працював не гірше. Хотів би вам сказати “честь імею”, але скажу “Бажаю всього доброго. Слава Україні!”.

Натомість Олегу Салу довго заважали почати промову крики “Ганьба!” і “Як вам не соромно!”. “Я з цієї області, - нарешті сказав новопризначений губернатор. - Моя задача, щоб тут був добробут, щастя, мир і спокій. Сподіваюся на взаємну співпрацю. Ми будемо працювати чесно, справедливо і виконувати завдання в найбільш короткий термін. Нехай вас Бог береже!”.

Після традиційного вручення букетів троянд Віктор Шемчук швидко вийшов із залу. Кореспонденту “ВЗ”коротко прокоментував: “Як людина в погонах, я накази головнокомандувача не обговорюю і не коментую”. І зник у кулуарах обласної ради.

Натомість Олега Сала “заблокували” журналісти. Відповідаючи на запитання, той повідомив, що довідався про своє призначення три години тому, що він позапартійний. А крики “ганьба” на свою адресу прокоментував так: “На Франківщині, коли мене призначили, було те саме — неоднозначне сприйняття. Але вже зараз є позитивні відгуки про мою роботу, там вже є високі здобутки, область займає передові місця в рейтингах”. Олег Сало запевнив, що знайде компроміс з депутатським корпусом Львівської обласної ради та приступив до виконання своїх обов'язків  - попрямував на зустріч з головами РДА.

Фото Сергій БОБРА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: