Керівництво і депутати Львівської обласної ради взяли участь в урочистостях з нагоди 95-ої річниці утворення ЗУНР (фото)

Вчора, 1 листопада, відбувалися урочисті заходи, приурочені до 95-ої річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Участь у святкуванні взяло керівництво та депутати Львівської обласної ради.

Зокрема, голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у церемонії покладання квітів до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії, до могили Президента Національної Ради Західноукраїнської Народної Республіки Євгена Петрушевича, керівника і засновника  Пласту Олександра Тисовського, на Личаківському кладовищі у Львові.

Окрім того, заходи з нагоди 95-ої річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки пройшли також біля Меморіалу Українським Січовим Стрільцям, що на Янівському кладовищі, у яких разом із представниками депутатського корпусу, громадських організацій, взяла участь студентська молодь.

Біля Меморіалу Українським Січовим Стрільцям відбулася церемонія покладання квітів та проведення чину панахиди.

Завершилися заходи громадським вічем, на якому виступив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

У своєму виступі він, зокрема, зазначив: «Сюди прийшли ті, хто часто приходить і ті, хто прийшов уперше. Пройдуть роки і нас сюди прийде ще більше, це свято буде всеукраїнським. Ми мусимо пам’ятати наших січових стрільців і продовжувати їхню справу, будуючи велику Українську державу».

zunr1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: