У Львові триває скандал через концерт пам’яті Квітки Цісик

Концерт пам’яті Квітки Цісик можна проводити без згоди власника авторських прав на аранжування народних пісень чоловіка співачки Еда Раковіча. Це можливо за умови, що концерт буде благодійним, яким він і є.

Про це у Львові під час прес-конференції заявив експерт із інтелектуальної власності Валерій Черкашин, повідомляє Galnet.

Організатор концерту до 60-річчя з дня народження американської співачки українського походження «Голос в єдиному екземплярі» Роман Маланчук дозволу на проведення концерту у Е.Раковіча не брав. Він стверджує, що такі концерти може проводити кожен охочий. На противагу йому засновник та організатор українсько-американського проекту «Незабутня Квітка» (США), продюсер Алекс Гутмахер сказав, що є ще моральна сторона цього питання: «Чи має пан Роман моральне право робити концерт, на повідомивши чоловіка і сина Квітки Цісик?»

Для назви концерту Р.Маланчук «позичив» назву документальної програми телеканалу «Інтер» «Квітка. Голос в єдиному екземплярі». Організатор назвав концерт заключним, хоча подія не завершує якогось ряду концертів пам’яті співачки, як наголосив А.Гутмахер.

Розміщення фото Квітки Цісик на афіші концерту явно порушує авторські права. За словами А.Гутмахера, який постійно і тісно спілкується із Е.Раковічем, це фото передав особисто йому чоловік співачки. Потім через А.Гутмахера знімка потрапила до депутата Львівської міської ради Романа Грицевича, і вже він передав її Р.Маланчуку. Проте світлина була передана без жодних дозволів від власника прав на неї – чоловіка Квітки Цісик. Але, як вважає Р.Маланчук, якщо трохи змінити знімку у редакторі зображень Photoshop, то це йому дає право на використання фотографії. Так, на афіші на чорно-білому фото співачки квіти і вишивка на блузці стали червоними.

Нагадаємо, у Львові скандал із благодійним концертом пам’яті Квітки Цісик

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: