Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси покажуть на ТРК «Львів»

гранатомет

       

            Перший Міжнародний конкурс скрипалів  Олега Криси проходив за медійної підтримки ТРК «Львів» та завершився гала-концертом переможців.

До фіналу конкурсу пройшло 5 учасників, які виступали спільно з симфонічним оркестром філармонії під батутою спеціально запрошеного диригента Володимира Сіренка. За рішенням професійного журі, члени якого викладачі з провідних консерваторій світу, гран-прі та третю премію не вручали. Натомість першу та другу премії розділили по два учасники: І місце – учасниця з Канади Джонґ Да Сол та австралієць з українським корінням Маркіян Мельниченко; ІІ місце посіли Ї-Йон Гонґ з Південної Кореї та Лев Солодовніков з Росії. Окрім цього були вручені спеціальні нагороди: найкращу солодку мелодію обирав генеральний спонсор заходу «Світоч».

Загалом географія учасників охоплювала Україну, Росію, Канаду, Японію, Австралію, Корею та США. Конкурс проходив у три тури в приміщеннях музичної академії та Львівської обласної  філармонії, на які могли потрапити усі бажаючі – вхід був вільним. А справжні поціновувачі гри на скрипці мали можливість відвідати й репетиції. Обов`язкова умова для учасників – виконати твір українських композиторів. Як зазначають організатори, виконання українських творів не лише приверне увагу закордонних виконавців до нашої музичної спадщини, а й до самої України.

Також у рамках Міжнародного конкурсу скрипалів відбувався майстер-клас для учнів Львівської музичної школи імені С.Крушельницької. Настанови юним музикантам давали компетентні члени журі конкурсу. Така подія була дуже зворушливою та приємною, як для дітей так і для самого Олега Криси, який свого часу там навчався.

Найкращі виступи учасників невдовзі матимуть змогу побачити глядачі ТРК «Львів». Також більше про важливий для Львова та України в цілому конкурс розкажуть у програмі «Львів мистецький», яка виходить щонеділі о 18.00 год.

Перший Міжнародний конкурс скрипалів проходив у Львові з 24 жовтня до 3 листопада. Організатор Олег Криса є професором музичних університетів у Рочестері, Нью-Йорку, Києві та Москві, проте конкурс бажав провести лише у рідному місті Львові.

 

Прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: