"Держава народу не господар", - марш у Львові (фото, відео)

07 листопада 2013 року на одній із центральних вулиць міста Львова активістами Автономного Опору була проведена хода. Цей марш, в якому взяли участь понад 80 чоловік, був приурочений до 125-ї річниці від Дня народження видатного українського революціонера Нестора Махна і спрямований на донесення ідеї солідарності всіх пригнічених у боротьбі за свободу. Попереду колони активісти несли банер з головним гаслом махновського руху: "З пригнобленими проти гнобителів - завжди!".

Цією акцією Автономний Опір нагадав, що надзвичайно актуальними сьогодні є махновський ідеал, в якому влада і власність належать озброєним працюючим масам, об'єднаним на засадах рівності всіх національностей і країн.

Особливо в наші часи, коли більшість трудового народу перебуває за межею бідності і лишається безправною, прикладом для пригнічених має стати саме така постать як Нестор Махно. На відміну від нинішніх владних і опозиційних політиків-ошуканців Нестор Махно завжди виступав на боці гноблених проти гнобителів. За цією ознакою йому вдалося об'єднати масу найрізноманітніших людей, селян і робітників, українців і неукраїнців, чоловіків і жінок, що належали до єдиного визискуваного класу, бажали боротись за своє визволення і разом будувати нове суспільство без класів, держав і грошей.

Ми прагнемо донести до громадян, що чим менше ми віримо у свою спроможність чинити опір поліцейській державі чи будь-яким іншим гнобителям, тим більше вони тяжіють над нами. На прикладі шляху від малого до великого, який пройшли такі революціонери як Нестор Махно, ми бачимо, що поневолювачі не такі могутні, як нас переконують і народ в змозі успішно боротися проти них. Держава вимагає від народу пасивного і покірного існування відповідно до заданих нею стандартів, вимагає безапеляційно визнавати авторитет і владу начальників та багатіїв, які приймають закони і встановлюють правила. Натомість ми хочемо, щоб люди запам’ятали: "Держава народу не господар!".

Про це Дивись. Інфо повідомили організатори заходу

mahno2 mahno3 mahno4 mahno5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: