На "Львівській хвилі" знову конфлікти із журналістами

ЄС нагадав Росії про відповідальність за дотримання прав людини у Криму, – МЗС України
У Міністерстві закордонних справ України привітали резолюцію Європарламенту щодо застосування санкцій до осіб, причетних до заборони діяльності Меджлісу кримських татар у Криму.

Працівників інформаційної служби радіо "Львівська хвиля", які звільнилися після скандалу в колективі, спочатку поновили на роботі на основі конкурсу, але потім без пояснень звільнили знову.

Про це Львівським новинам онлайн повідомив журналіст Дмитро Кумар, колишній працівник радіо "Львівська хвиля".

Нагадаємо, наприкінці вересня радіо залишилось без новин -- через конфлікт з керівником суспільно-інформаційних програм Оксаною Колодрубець заяви на звільнення написали одразу шестеро працівників на чолі з керівником інформаційної служби Іриною Мартинюк.

Нових працівників служби інформації обіцяли набрати на конкурсній основі.

"Поважні експерти під час конкурсу відібрали п'ятьох осіб -- трьох нових та двох працівників попереднього складу, серед них і мене, -- розповів Дмитро Кумар. -- Нам пообіцяли підвищити зарплату; два тижні ми готували ексклюзивні репортажі, вчилися працювати у новій команді. Врешті, у понеділок, 4 листопада, ми мали вийти в ефір. Проте напередодні, у п'ятницю, нам говорять так: новин у понеділок не буде, як і не буде тут Кумара і Прихід. Власник сказав забрати їх звідси".

Таке повідомлення заскочило працівників зненацька, адже жодних зауважень до них не було. Відтак, в одну мить обоє журналістів опинилися без роботи.

"Дивно, що власник радіостанції опускається до рівня набору персоналу", -- резюмував Дмитро Кумар.

А тим часом керівництво радіостанції запевняє -- конкурс іще триває, і навіть попри це з наступного тижня в ефірі знову звучатимуть новини.

"Конкурс із заміщення вакантних посад іще не завершено", -- зазначив Віктор Іваницький, директор ТРК "Львівська хвиля" та додав, що за цей час отримали понад 40 резюме.

Ситуацію з працівниками попереднього складу служби інформації пан Іваницький відмовився коментувати, лише зазначив: "Ми оголосили конкурс для усіх бажаючих. І надалі, мушу вас запевнити, подаються пропозиції, є нові резюме. Усе триває".

Додамо, що фактичним, але й опосередкованим власником ТРК "Львівська хвиля", за даними мас-медіа, є Мирослав Хом'як, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації. Нагадаємо, що за українським законодавством чиновник не може бути прямим власником приватної фірми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: