"Свобода" знову "наїхала" на мера Рави-Руської

Голову Рава-Руської «Свободи» викликали на допит в міліцію через святкування річниці Листопадового чину

13 листопада 2013 року голову Рава-Руської міської організації ВО «Свобода» Миколу Зінька викликали на допит в міліцію, щоб він дав пояснення стосовно відзначення річниці Листопадового чину. Як з’ясувалося, міський голова Рави-Руської Ірина Верещук звернулася до начальника ГУ МВСУ у Львівській області Олександра Рудяка з вимогою притягнути до відповідальності організаторів та учасників смолоскипного маршу, який відбувся в Раві-Руській з нагоди  95-ої річниці Листопадового чину.

Міський голова Рави-Руської поскаржилася в обласну міліцію на те, що під час святкування в пам'ять про полеглих героїв пролунала урочиста сальва.

Як зазначають в Рава-Руській «Свободі», і міська влада, і міліція були попереджені про проведення заходу заздалегідь. Під час маршу міжнародною трасою Львів–Рава-Руська колону активістів супроводжувала патрульна машина. Варто також зазначити, що на цвинтарі біля могил Січових стрільців була виставлена почесна варта з макетами зброї. Пізніше, під час виконання національного Гімну України, варта традиційно віддала урочисту сальву.

Депутат Львівської обласної ради, голова Жовківської районної організації ВО «Свобода» Володимир Тістик наголошує, що у всьому світі воїнів, які загинули в бою вшановують сальвою – символічними пострілами в небо. «За останні роки в нашому районі відбулися десятки заходів, де лунала сальва, проходили також відтворення боїв. Такі акції допомагають нам відроджувати правдиву історію, виховувати молодь на достойних прикладах. Тому ми в жодному разі не будемо зважати на закиди людей, для яких жертва героїв не має значення. Самопіар міського голови Рави-Руської дійшов уже до того, що вона не дозволяє людям віддати належної шани загиблим воїнам», – зауважив націоналіст.

Нагадаємо, 1 листопада за ініціативи Рава-Руської міської організації ВО «Свобода» відбулася смолоскипна хода, присвячена вшануванню пам’яті героїв Листопадового чину та проголошенню ЗУНР. Окрім маршу, на цвинтарі відбулася панахида над могилами Січових стрільців, а також урочисте віче. Загалом у цьому заході взяло участь майже півтисячі равчан (частина людей ішла маршем, решта долучилися до панахиди на цвинтарі). Ініціативу свободівців підтримало місцеве духовенство – священики трьох конфесій. Також до заходу долучилася місцева організація Союзу українок, депутати міської і Жовківської районної рад.

 Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: