Львівська ОДА розглянула 131 запит на фінансування охорони навколишнього природного середовища у 2014 році

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації повідомляє, що відповідно до Положення про порядок планування та фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища (ОФ ОНПС), 31 жовтня 2013 р. завершився термін подачі запитів на фінансування з ОФ ОНПС  у 2014 році.

На проведення природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюватиметься  з ОФ ОНПС у 2014 р. на розгляд до Департаменту надійшов 131 запит на суму близько 103 млн. грн. за такими пріоритетними напрямками:

-    будівництво, реконструкція та ремонт водопровідно-каналізаційних систем та очисних споруд;
-    будівництво, реконструкція та облаштування полігонів твердих побутових відходів та здійснення заходів щодо мінімізації, утилізації та переробки промислових та побутових відходів;
-    проведення робіт щодо впорядкування та охорони природо-заповідних територій;
-    здійснення заходів пов’язаних з відтворенням та охороною природних ресурсів;
-    попередження та ліквідація аварійних екологічних ситуацій;
-    організація моніторингу навколишнього природного середовища;
-    проведення науково-практичних конференцій і семінарів, організація виставок, реклами та інших заходів щодо пропаганди екологічних знань, видання поліграфічної продукції з екологічної тематики.

За результатами розгляду поданих запитів формується Перелік першочергових природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюватиметься з ОФ ОНПС у 2014 р.

Нагадуємо, що кошти обласного екологічного фонду спрямовуються на виконання природоохоронних заходів з метою запобігання, зменшення та усунення забруднення навколишнього природного середовища, а також раціонального використання природних ресурсів. Такі заходи визначені державними та регіональними природоохоронними програмами, Стратегією розвитку Львівщини та щорічними Програмами соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області.

 прес-служба ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: