У Львові шукають волонтерів

МГО «Академія Української Молоді» розпочинає набір волонтерів на благочинну акцію «Миколай про тебе не забуде!» для потребуючих дітей.

Вже тринадцятий рік поспіль кожен охочий житель Львова (і не тільки) може стати помічником Святого Миколая долучившись до благочинної акції «Миколай про тебе не забуде!» в якості волонтера. Акцію для потребуючих дітей (дітей-сиріт, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин) проводить МГО «Академія Української Молоді» спільно з навчальними закладами та спільнотами. Особливістю акції є те, що її проводить молодь, яка, незважаючи на сесію та грудневі морози, присвячує свій час для того, аби стати помічниками Святого Миколая та дарувати іншим радість, щастя та усмішки. Завдяки цьому творяться справжні чудеса, і відбувається те, що здавалося неможливим.

Щороку у Львові помічниками Святого Миколая стають близько 700 волонтерів, які збирають та пакують подарунки на Фабриці Святого Миколая, яка працюватиме у Львові з 11 до 17 грудня у приміщені Львівського палацу мистецтв за адресою: вул. Коперника, 17, та розносять їх по домівках потребуючих дітей міста Львова 18 та 19 грудня. В рамках акції волонтери працюватимуть у творчих майстернях - Канцелярії Святого Миколая з 2 до 7 грудня, роздаватимуть солодощі та листівки мешканцям міста на святковій Акції в місті 19 грудня, а також здивують усіх кольоровим та яскравим Пам-парадом «Я помагаю Миколаю» 8 грудня 2013 року.

Минулого року 750 помічникам Св. Миколая вдалося рознести подарунки для 3000 потребуючих дітей Львова.

Організатори запрошують усіх охочих долучитися до акції «Миколай про тебе не забуде!». Помічником Святого Миколая може стати кожен. Для цього необхідно перейти за відповідним посиланням на сайті http://mykolaj.com.ua/ та заповнити електронну анкету, а також прийти на один з вишколів для волонтерів. Вишколи будуть проходити 23, 24, 30 листопада та 1 грудня о 13:00 год за адресою: м. Львів, вул. Театральна, 15, СШ № 62. Реєстрація волонтерів триватиме до 30 листопада 2013 року.

Волонтери запрошуються до:

  1. Фабрика Св.Миколая (пакування подарунків, 11-17 Грудня 2013) та рознесення подарунків (18-19 Грудня 2013) - основна допомога Помічників Святого Миколая полягає у пакуванні і рознесенні подарунків за адресами потребуючих дітей. Для цього потрібна група з чотирьох волонтерів. Сформувати її можна на вишколі. Розносити подарунки можуть лише особи, які на день рознесення досягли 16-річного віку.
  2. Канцелярії Святого Миколая (2-7 Грудня 2013) - місце, де помічники Святого Миколая зможуть навчитися виготовляти святкові листівки, ялинкові прикраси, різдвяні декорації, браслети, кульчики, та інше
  3. Акції в місті (19 Грудня 2013) - це захід, який традиційно відбувається в найлюдніших місцях Львова. Волонтери вітають перехожих зі святом Миколая, даруючи їм цукерки, листівки і щирі посмішки.
  4. Пам-параду «Я помагаю Миколаю!» (8 Грудня 2013) - святкова хода центральною частиною міста, метою якої є привернути увагу до свята Св. Миколая і нагадати перехожим про Акцію.

Якщо Ви знаєте сім’ї зі Львова, у яких є діти віком до 14 років та до яких Святому Миколаю важко знайти дорогу, надішліть, будь ласка, їхні дані (прізвища, ім’я, по батькові та дату народження дітей, адресу, телефон) на електронну адресу [email protected] або на поштову адресу: БА «Миколай про тебе не забуде», МГО Академія Української Молоді, вул. Стрийська 24/8, м.Львів, 79011. Конфіденційність гарантована.

Додаткова інформація про акцію та детальний план заходів: www.mykolaj.com.ua

Довідка

Миколай про тебе не забуде — щорічна благочинна акція, започаткована у Львові в 2001 році молодіжною громадською організацією «Академія Української Молоді» з метою збору подарунків для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. Проводиться на всій території України напередодні дня святого Миколая. Метою акції є допомогти дітям та молоді відкрити в собі та проявити  чутливість, самопосвяту, жертовність, безкорисливість. Акція “Миколай про тебе не забуде!” покликана  вшанувати пам’ять великого благодійника  святого Миколая та  звернути увагу громадськості на важливість доброчинності. Завданням акції є зібрати та роздати подарунки (солодощі, книжки, фарби, олівці, зошити) для тих дітей, які могли би залишитися без нашої або батьківської уваги, а також створити особливу атмосферу свята.

Учасником акції може стати кожен охочий у зручний для себе спосіб: волонтери - працюють на Фабриці святого Миколая, розносять подарунки дітям, спонсори - фірми та підприємства, які надають пожертви, партнерські організації та спільноти - організовують збір подарунків в навчальних закладах, релігійних громадах та ін., перевізники - волонтери та партнерські організації, які можуть надати транспортні послуги для перевезення волонтерів та подарунків, засоби масової інформації - надають інформаційну підтримку та висвітлюють перебіг різних етапів заходу.

 

За додатковою інформацією звертайтесь: Христина Папроцька, тел.: (097)  66 00 567, Анастасія Гураль, тел.: (097)  864 03 44, ел.пошта: [email protected].

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: