До Львова привезли мощі та ікону великомученика Георгія Побідоносця (фото)

З 1 до 3 грудня у Свято-Георгіївському храмі УПЦ (МП) у Львові перебуватимуть мощі (правиця) великомученика Георгія Побідоносця та стародавня Ікона Георгія Побідоносця. До України вони прибули з благословення Святішого Патріарха Константинополя і Нового Риму Варфоломія І і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон.

Зустріч правиці великомученика Георгія Побідоносця у Львові відбулася на Високому Замку за присутності губернатора Олега Сала та мера міста Андрія Садового. Молебень очолив Керуючий Львівською єпархією Преосвященний єпископ Філарет у співслужінні духовенства Львівської єпархії. Потім пройшла хресна хода до Свято-Георгіївського кафедрального храму міста Львова, де віруючі мали можливість доторкнутися до святині. У храмі відбулося вечірнє Богослужіння великомученику Георгію та акафіст з молебнем великомученику Георгію.

Довідка

Святий великомученик Георгій Побідоносець (II-III ст.) виріс у Каппадокії (Мала Азія) у християнській сім'ї. Вступивши до римського війська, святий Георгій своїми ратними подвигами заслужив увагу імператора Діоклетіана і був призначений одним зі старших воєначальників. Отримавши доручення імператора про переслідування християн, Георгій відкрито проголосив себе християнином і свідомо пішов на страждання заради Христа. Після восьмиденних тяжких катувань з вимогою зректися Христа, був обезголовлений у 303 (304) році. Шанування Георгія як святого відразу поширилося по всій імперії і підтвердилося багатьма чудесами.

побідоносець2 побідоносець3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: