Медіа-профспілка вимагає від міністра не вибачень а конкретних дій із захисту журналістів

Незалежна медіа-профспілка обурена не приймає вибачення Міністра внутрішніх справ, та вимагає від нього покарання винних у побиті журналістів. Про це повідомила прес-служба НМПУ.

Незалежна медіа-профспілка України вважає, що вибачення Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка за надмірне застосування сили з боку підпорядкованих йому міліцейських підрозділів «Беркут» і «Барс» виглядатиме лицемірством, якщо він не почне негайне розслідування цих злочинів.

Зокрема, в заяві журналістської профспілки йдеться, що спеціалізовані підрозділи цілеспрямовано лупцюють журналістів. Вони невмотивовано жорстоко застосовують спеціальні засоби навіть тоді, коли журналіст має бейдж із написом «Преса». За кілька днів травмовано понад сорок журналістів. Більшість з них зазнали травм з боку агресивних беркутівців і барсівців.

Медіа-профспілка вимагає від міністра вжити конкретні дії щодо захисту журналістів. Високопосадовець мусить випустити спеціальний наказ із застереженням щодо агресії по відношенню до журналістів. А також поставити питання про відповідність своїм посадам керівників міліцейських підрозділів «Беркута» і «Барса».

У свою чергу медіа-профспілка починає збирати дані про побитих з метою належного покарання нападників.

Йдеться у прес-релізі Незалежної медіа-профспілки України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: