У Раді можуть створити нову більшість

У Верховній Раді йдуть переговори про створення нової парламентської більшості на базі опозиційних фракцій ВО «Батьківщина», УДАРу і «Свободи». Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ, за інформацією джерела, обізнаного з перебігом переговорів.

Джерело повідомило, що не менше як 15 депутатів фракції Партії регіонів найближчим часом мають намір залишити лави партії Віктора Януковича. Входити до лав опозиціонерів вони не мають наміру. Також вони не планують створювати власну фракцію. Депутати залишаться позафракційними, проте голосуватимуть на свій розсуд.

Окрім того, джерело повідомило, що від співпраці з парламентською більшістю відмовилися майже всі депутати-мажоритарники центральних, південних і західних регіонів країни. Також «у вільне плавання» мають намір податися майже всі позафракційні депутати парламенту.

Очікують, що найближчим часом переговори між опозицією, а також колишніми депутатами-«регіоналами» і позафракційними депутатами можуть привести до створення нової правлячої коаліції в парламенті. За даними на ніч 2 грудня орієнтовно нову парламентську більшість може скласти близько 240 депутатів.

Нагадаємо, що парламентську фракцію Партії регіонів станом на 2 грудня покинули п'ятеро депутатів-«регіоналів»: Богословська, Жванія, Бондар, Мельниченко і Рудьковський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: