Представники громадськості Євромайдану не були запрошені на "круглий стіл", - заява

Заява громадськості щодо відсутності реакції Віктора Януковича на вимоги Круглого столу 13 грудня 2013 року. Дивись. Інфо повідомляє заяву у повному обсязі:

Ми, активісти Євромайдану, вважаємо, що реакція Віктора Януковича, Уряду та Генерального прокурора, яку було, зокрема, заявлено на Круглому столі 13 грудня 2013 року у відповідь на вимогу покарати  виних у подіях 30 листопада, не відповідає вимогам людей, які вийшли на Євромайдані.

Після Круглого столу влада не дала відповіді на ключові питання, які турбують мільйони українців: коли понесуть відповідальність всі причетні до побиття мирних демонстрантів, коли буде відправлений у відставку Уряд Азарова за зрив підписання Угоди про Асоціацію з ЄС та які шляхи виходу з існуючої глибокої політичної кризи.

Останні заяви генпрокурора Пшонки щодо кола підозрюваних у скоєнні злочину 30 листопада також не виглядають переконливою відповіддю на це питання.

Громадськість Євромайдану усвідомлює, що вся повнота виконавчої влади в Україні сконцентрована в руках Віктора Януковича. Той факт, що після спливу 2-х тижнів після протиправного силового розгону мирних демонстрантів жодна особа в структурах МВС не була звільнена та притягнута до кримінальної відповідальності, жоден підрозділ МВС, який приймав участь у побитті, не був повернутий в місця постійної дислокації, означає, що Президент взяв на себе всю повноту відповідальності за трагічні події в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Також, Віктор Янукович своєю позицією продемонстрував, що він на даний момент не готовий сприймати політичні реалії та відправити у відставку Уряду Азарова.

Ми наголошуємо, що саме вимоги покарання винних у силовому розгоні Євромайдану та відставки Уряду є ключовими і для громадськості і для опозиційних сил та є необхідною умовою євроінтеграції.

Не готовність Віктора Януковича та Уряду України до відвертого діалогу з народом засвідчується зокрема тим, що представники громадськості Євромайдану не були запрошені до круглого столу.

Прес-центр Громадського сектору Євромайдану +380 68 944-63-88.

Під заявою підписалися Представники Громадського сектору Євромайдану:

Володимир В’ятрович

Ігор Луценко

Андрій Когут

Аліна Шпак

Ганна Гопко

Дмитро Гузій

Ольга Галабала

Олена Франківська

Ярина Ясиневич

Юрій Міндюк

Оксана Романюк

Ігор Розкладай

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: