Садовий обіцяє стати на захист (відео)

У традиційному відеозверненні міський голова Львова Андрій Садовий закликав об`єднати зусилля для захисту усіх львів’ян, яких зараз допитують, проти яких тривають слідчі дії. Йдеться, зокрема, про фотографа Олега Панаса, викладача УКУ Отара Довженка, директора музею «Територія Терору» Тараса Чолія та начальника управління внутрішньої політики мерії Андрія Шевціва.

«На початку цього тижня був брутально арештований і етапований до Києва наш львів’янин, фотограф Олег Панас. Його фотографії з побиття дітей на майдані, з розгону Євромайдану облетіли весь світ. Відбувся суд, який, до речі, не взяв до уваги мою заяву і заяву 5 депутатів Верховної Ради, щоб його відпустили на поруки. В четвер до міської ради прийшло більше сотні відомих львів’ян, які також написали заяви, що готові взяти Олега на поруки. Олегові висувають цілий ряд звинувачень. Адвокат вважає їх безпідставними. Ми постійно на контакті з адвокатом і з родичами Олега.

Тривають переслідування щодо інших львів’ян. Зокрема, Тарас Чолій, який працює директором музею «Територія Терору». Він патріотично виступив на львівському Євромайдані. Його допитують слідчі, говорять про міжнаціональну ворожнечу. Також допитують Отара Довженка, який працює викладачем в Українському католицькому університеті. Також тривають слідчі дії щодо начальника управління внутрішньої політики Львівської міської ради Андрія Шевціва. Йому висувають звинувачення, які стосуються перекриття автомагістралей, хоча він насправді робив все можливе, щоб розблокувати рух на Київ.

Це є надзвичайно не проста ситуація. Ми сьогодні повинні стати на захист кожного львів’янина. В міській раді активно працює наше юридичне управління спільно з небайдужими львів’янами. Ми повинні захистити кожного. Сьогодні ми всі маємо бути єдині, як ніколи. В єдності – сила», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: