На польському кордоні знову кілометрові черги

Напередодні різдвяних свят кількість бажаючих перетнути україно-польський кордон збільшилася майже вдвічі. Наприклад, міжнародний пункт пропуску «Шегині — Медика» у передсвяткові дні за добу проходить понад вісім тисяч осіб.

Бажаючі перетнути кордон вистоюють черги ще з ночі. Люди їдуть до Польщі за делікатесами до святкового столу, адже перед католицьким Різдвом у цій країні — період знижок. Щоб звести до мінімуму кількість мандрівників, які стоять в чергах, днями в Польщі відбулася зустріч представників митних служб країн-сусідів.

- Досвід минулих років свідчить про збільшення кількості подорожуючих під час новорічних і різдвяних свят в обох напрямках, — розповіли в прес-службі ГУ Міндоходів у Львівській області. — В результаті зустрічі було вирішено, що процедура буде здійснюватися з максимальним використанням смуг руху і наявності персоналу, як на польській, так і на українській стороні кордону.

Таким чином, рух через кордон збільшать у пунктах пропуску Львівщини «Шегині — Медика» та «Краковець — Корчова» під час різдвяних і новорічних свят. До слова, єдиний митний пункт, на якому черги немає, це недавно відкритий «Грушів — Будомєж». Самі митники стверджують, що зараз він завантажений лише на 10%.

Джерело: figaro.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: