Садовий допоможе підтопленикам

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий спілкувався з мешканцями квартири №8 на вул Куліша, 18. Мешканці прийшли до міського голови у зв’язку з руйнуванням квартири через затоплення її сусідами з верхнього поверху. Як зазначив міський голова, місто допоможе вирішити конфлікт сусідів відповідно до чинного законодавства.

«Якщо мешканця затопили сусіди, то мешканець має звертатись в суд на сусідів. Так правильно по законодавству. Я попросив керівника району піти на зустріч мешканцю і допомогти, враховуючи неординарність ситуації. Голова району домовилась з будівельниками, підготувала документи. Але це не робиться за день. Ми можемо допомагати виключно відповідно до чинного законодавства.

Коли люди були в мене на особистому прийомі, ми намалювали схему, якою будемо йти. Відповідно до закону, я буду робити все можливе, щоб мешканцям допомогти. Юридичні схеми вирішення проблеми є, але це не робиться за один день», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Також в інтересах мешканців Галицька районна адміністрація подала позов в суд.

«Районна адміністрація в інтересах мешканців подала в суд. Є рішення суду, де зазначено, що позов районної адміністрації задовольнили. Суд зобов’язує мешканця відновити пошкоджені конструктивні елементи перекриття між першим та другим поверхами квартири №8 будинку №18 на вул Куліша. Виконавча служба має вступити в дію. Думаю, закінчиться все тим, що квартиру, мешканці якої затопили людей, ми будемо вимушені виставляти на продаж, якщо люди не відшкодують збитки. В юридичній частині робота виконана. Оскільки квартира є приватизована, ми не маємо права жодної бюджетної гривні вкладати в ремонти. Ми паралельно вели розмови зі спонсорами, щоб вони погодились надати таку допомогу. Обіцяють з нового року це питання розглянути.

Місто захищає потерпілих, які опинились в ситуації, коли сусіди не хочуть розуміти біди, яку нанесли. Місто допоможе відповідно до чинного законодавства. Це є відносини між двома сусідами, квартири є приватизовані. Таке наше законодавство.

Маємо два шляхи. Перший, що мешканці з верхнього поверху будуть зобов’язані відшкодувати ремонт. Другий, що ми знайдемо підприємців, які погодяться зробити ремонт за свій кошт. Міська рада вступила у спір сусідів, щоб допомогти. Ми надали фахову юридичну консультацію, є рішення суду на користь мешканців», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповіла голова Галицької районної адміністрації, місто шукає підприємця, який би погодився допомогти мешканцям та провів ремонт квартири.

«Сусіди затопили мешканця на вул Куліша, 18, на другому поверсі. Затоплення квартири було вже давно, внаслідок чого провалилось перекриття між двома квартирами – між другим та першим поверхами. Це приватизовані помешкання, виник конфлікт між двома власниками квартир. Щоб вирішити цю проблему, юридично бюджетних грошей використовувати не можна, бо це спір між власниками двох квартир. Сусіди не віднеслись з розумінням до цієї проблеми, тому Галицька адміністрація подала позов в суд, щоб сусіди верхньої квартири відшкодували надані збитки, відновили стелю. Суд виграний, 18 лютого ми отримали ухвалу суду і скерували у виконавчу службу для відкриття виконавчого провадження.

Якщо брати людський фактом, бо є велика біда, ми шукали підрядників, які б визначили, що можна зробити. Є проблеми з проплатами коштів, тому підрядники не мають бажання вкладати свої кошти у відновлювальні роботи. Ми пішли іншим шляхом – звернулись до будівельних фірм, щоб допомогли, поки є спір між сусідами. Є одна організація, яка допомогла зробити технічні висновки. Ця організація працювала з Київським інститутом. Вона розглядає питання допомогти цим людям. Поки не дали конкретної відповіді, чи погодяться це робити. Думаю, ми вмовимо їх допомогти.

Є два шляхи виконання ремонтних робіт, вони є нескладні. Один варіант - з металоконструкцій, другий – з дерев’яними конструкціями. Ці роботи виконати реально можна. Але є питання, хто їх буде оплачувати та проводити. Бюджетні гроші використовувати на ці роботи не можна», - розповіла Ірина Чілімова, голова Галицької районної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: