Оргкомітет "Майдану" мав би збиратись у стінах Львівської облради, - "Батьківщина"

Учора, 3 січня, відбулися збори представників політичних і громадських організацій Львівщини, на яких сформували місцевий організаційний комітет зі створення ВО «Майдан». Детальніше про новоутворення у бліц-інтерв’ю Вголосу розповів член оргкомітету, голова фракції «Батьківщина» у Львівській облраді Микола Кадикало.

Пане Миколо, наскільки вчора вдалося провести консолідоване і злагоджене засідання?

Як на мене, вчорашня зустріч носила просто допоміжний характер Координаційній раді, яка створена на рівні обласної ради, де є повне представництво – і голова, і керівники фракцій, і представники громадських організацій.

Ми мусимо розуміти, що на сьогодні є діюча структура. Те, що створили вчора, для мене це просто як допоміжний орган, який фактично мав би допомагати чи напрацьовувати ті речі, які загалом стосуються створення громадської організації «Майдан».

Не знаю, чи це сконсолідувало, але все ж свої напрацювання є, хоч вони і до обговорення. Наголошу, що це є лише робочий орган, немає ні керівних посад, це не є входження у керівництво громадською організацією. Це є лише група, яка мала б напрацювати якраз процедуру створення громадської організації.

Наскільки доцільно було створювати таку «допоміжну» структуру? Чи не буде це більше шкодити процесу створення ГО «Майдан», бо виглядає, що хтось тягне ковдру на себе?

Робочу групу всеодно треба створювати. Можливо, зараз час такий, який вимагає більшої інтенсивності. Хтось хоче пришвидшити ті події, відповідно, ініціюються такі збори.

Але, як на мене особисто, це все має робитися у стінах обласної ради. Це є найвищий представницький орган області.

А чи було погоджено створення такого оргкомітету з Координаційним штабом облради?

На це я відповісти не можу, бо я не був організатором вчорашньої зустрічі. Тому не знаю, чи погоджувалась вона з кимось.

Я, ідучи туди, думав, що будуть представники усіх. Але, як виявилось, студенти не мали повністю своєї позиції. Мене також цікавить питання і участі політичних сил у цьому проекті. Відкритим лишається питання і щодо участі громадськості. Звичайно, питань є багато, але потрібно сідати і їх обговорювати.

Може знаєте, чи з Києвом погоджували створення такого органу?

Не можу сказати, бо не був організатором цієї зустрічі. Це питання власне до організаторів.

Так, а хто організовував це зібрання? Хто головний ініціатор?

Чесно кажучи, не знаю. Я сподівався на те, що це все буде під проводом Координаційної ради.

Ви увійшли до складу оргкомітету як представник «Батьківщини». Вам обласна парторганізація делегувала такі повноваження?

Мене запропонували в робочу групу. Я можу там і не бути, але я справді готовий працювати.

Тобто Ви не погоджували це з керівником обласної «Батьківщини» Романом Іликом?

Думаю, що не потрібно делегувати повноваження на участь в робочому органі, тим паче, що я є головою обласної фракції і входжу в Координаційну раду облради. Це ж не є представництво в керівному органі. На представництво в керівному органі, думаю, що однозначно мали б бути делеговані якісь повноваження.

Я щоденно перебуваю у стінах обласної ради і логічно, що мене включили в цей робочий орган.

Які найближчі плани цього робочого органу?

На понеділок планується зустріч. Студентство має дати свої кандидатури. До 12 год. понеділка вони мають це зробити.Але ще раз кажу, я бачу, що цей оргкомітет мав би збиратися у стінах обласної ради під проводом координаційної ради. Це моє особисте бачення.

Ви будете пропонувати власне такий формат роботи оргкомітету?

Звичайно.  Щоб ми не плодили багато різних структур, вважаю, що в форматі координаційної ради створюється ось такий робочий орган, який напрацьовує певні пропозиції зі створення громадської організації.

То можна очікувати, що в понеділок фактично процес почнеться?

Не знаю, але я на це сподіваюсь.

Розмовляв Олександр Чамара

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: