«Дорожні карти» спростять отримання послуг у міськраді

За час проекту «Мистецтво врядування: звітність, відповідальність, прозорість» для мешканців міста було розроблено 29 дорожніх карт комплексних процедур Львівської міської ради.

Розробка дорожніх карт стала однією з найважливіших частин проекту, адже часто мешканці Львова, через складність та багатоетапність деяких послуг, не можуть отримати їх вчасно.

«Коли ми починали працювати над дорожніми картами, то намагалися обрати найважливіші та найактуальніші питання, з якими мешканці міста звертаються до міської влади. Для цього ми постійно консультувалися із відповідними підрозділами міської ради, бо лише вони точно знають усі необхідні процедури, які потрібно пройти, щоб отримати ту чи іншу послугу. Вже під час створення цих путівників ми зрозуміли, що деякі процедури можна та потрібно спростити. Тож саме ця робота повинна стати наступним кроком для міської влади», – зазначив Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Загалом було розроблено 29 дорожніх карт, зокрема: переведення приміщення житлового фонду в нежитловий, безоплатна передача (приватизація земельної ділянки для обслуговування індивідуального житлового будинку), державна реєстрація, зміни до державної реєстрації та припинення діяльності ФОП, реструктуризація боргу за житлово-комунальні послуги (борг, що утворився до 1 липня 2003 року), реєстрація колективних договорів, передача будинку з балансу ЛКП, відомства чи забудовника на баланс ОСББ та інші.

З повним переліком розроблених «путівників» можна ознайомитись на сайті Львівської міської ради. Файли з описом процедур також доступні на сайті Інституту міста. Крім того, невдовзі їх можна буде отримати у друкованому вигляді у Центрі надання адміністративних послуг у приміщенні міської ради.

Довідка

Проект «Мистецтво врядування: звітність, відповідальність, прозорість» реалізовано Інститутом міста та Львівською міською радою за фінансової підтримки програми MATRA Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: