Онищенко знову розповіла, чому роботи на Озаркевича незаконні

Як зазначила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, власник будинку на вул.Озаркевича, 4а мав би не розпочинати будівельних робіт та відкоригувати проект, у зв’язку з визнанням об’єкту нововиявленою пам’яткою архітектури, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Будинок на вул. Озаркевича, 4а визначений нововиявленою пам’яткою архітектури рішенням консультативної ради відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей ЛОДА 27 листопада 2013 року, про що було повідомлено  власника будинку ТзОВ «Розвиток нерухомості». Відповідно, ТзОВ «Розвиток нерухомості» мало б врахувати це рішення (нововиявлена пам'ятка охороняється відповідно до ст. 14 Закону України «Про охорону культурної спадщини»), не розпочинати будь-які будівельні роботи на об’єкті та відкоригувати попередні проектні рішення, які були опрацьовані до визначення згаданого об'єкту як нововиявленої пам'ятки архітектури.

Відділ охорони культурної спадщини та культурних цінностей ЛОДА 11.12.2013 року надіслав директору департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури України лист, в якому просить розглянути облікову документацію для занесення щойно виявлених пам'яток історії, архітектури, містобудування комплексу будівель шпиталю імені Андрея Шептицького на вул.Озаркевича, 4-4а до Реєстру пам'яток України. Ранішого погодження історико-містобудівного обґрунтування, де будівлі не визначені як пам’ятки архітектури, відділ не відкликав.

Рішення щодо внесення цього комплексу до реєстру пам'яток буде прийнято після розгляду облікової документації науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури України», - зазначила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: