У Львові презентуватимуть книгу для підлітків «Не такий»

У п'ятницю, 17 січня, о 18.00 у львівській книгарні «Є» (просп. Свободи, 7) відбудеться презентація книги для підлітків Сергія Гридіна «Не такий» («Видавництво Старого Лева») та дискусія на тему «Підліткова література в Україні», повідомили Дивись. Інфо у прес-службі «Видавництва Старого Лева»

Для українських авторів підліткова література – своєрідна «терра інкогніта», ступати на яку зважуються одиниці. Тож не дивно, що повість Сергія Гридіна «Не такий», яка вийшла у серії «Майже дорослі» «Видавництва Старого Лева», одразу ж привернула до себе увагу. «Не такий» увійшов у шорт-ліст «Дитячої книги року ВВС-2013» , а також у ТОП-п'ять рейтингу «Книга року'2013» (номінація «Дитяче свято», категорія «Підліткова та юнацька література»).

Якою має бути література для підлітків в Україні? Як знайти спільну мову письменнику з «майже дорослими» читачами? Де пролягає межа відвертості та які проблеми актуальні? Скільки автобіографізму у повісті «Не такий»? Хто головний критик і найособливіший читач Сергія Гридіна? На ці та інші запитання шукатимуть відповіді Сергій Гридін та письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка у львівській Книгарні «Є» 17 січня.

«Не такий» - це історія про хлопця, що відчуває себе «не таким» у середовищі своїх однолітків та переживає типові підліткові проблеми – знущання однолітків, непорозуміння з батьками, невпевненість у собі, ніяковість у спілкуванні з дівчатами…  Ця книга вражає своєю відвертістю. Про школу, родину, суспільство, полишених самих на себе дітей, і взагалі про життя, яким воно є – без прикрас і без купюр, сповнене суворих реалій і випробувань. Може, хтось скаже, що бути дитиною, тим паче підлітком – просто. Але якщо ти відрізняєшся від решти, скажімо, надмірною вагою, тобі не оминути зневаги і знущань однолітків і навіть дорослих. Однак у тебе залишається шанс знайти в собі силу піднятися над своїми образами, зусиллям волі змусити себе стати «таким», який порятує не лише себе, а й простягне руку допомоги слабшому.

не-такий2 не-такий3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: