Соціальні виплати на Львівщині здійснюються без затримок, – Сторчило

Загальна сума державних соціальних допомог жителям області у січні 2014 року складає 221,3 млн.грн.  Виплата цих коштів здійснюється вчасно та у повному обсязі. Про це сьогодні доповів перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Олексій Сторчило на селекторній нараді під головуванням Міністра соціальної політики Наталії Королевської.

Про це Дивись. Інфо повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації

За його словами, належним чином здійснюються виплати із бюджетів фондів соціального страхування: «Станом на 16 січня цього року загальна сума страхових виплат з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності становила 15,8 млн. грн. Відшкодовано також 39 млн.грн. потерпілим на виробництві у Львівській області з Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання».

Олексій Сторчило розповів й про функціонування установ і закладів, що надають соціальні послуги в зимовий період 2013-2014 років. «В області проведено обстеження умов проживання 14132 одиноких та одиноко проживаючих громадян, додатково забезпечено теплим одягом 356 осіб, твердим паливом (дровами) – 374 особи, поселено до стаціонарних установ 45 осіб. Окрім цього, на території регіону створено 40 пунктів прийому гуманітарної допомоги від населення, 32 пункти роздачі гарячої їжі, 37 пунктів обігріву та зарезервовано 245 соціальних ліжко-місць», – зазначив він.

Перший заступник очільника Львівщини повідомив, що в області також здійснюється активна вулична соціальна робота, зокрема, соціальне патрулювання і роздача харчування. «Зі всіма районними лікарнями області укладені угоди про виділення соціальних ліжок та приміщень для перебування у разі необхідності бездомних громадян. Ми активно долучаємо громадськість, працюють фонди, церковні установи та громадські організації, які надають гаряче харчування бездомним громадянам та інші соціальні послуги», – додав О.Сторчило.

Також Олексій Сторчило поінформував Міністра соціальної політики про ситуацію, яка виникла в області 20-21 січня внаслідок погіршення погодних умов, що спричинило знеструмлення понад 180 населених пунктів в 11 районах області. За його словами, ситуація перебуває під постійним контролем: «Ми вчасно зреагували на погіршення погодних умов, внаслідок чого на сьогодні лише 60 населених пунктів залишаються без електрики. Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються, здійснюється також детальний моніторинг ситуації в області. Всі установи та заклади соціальної сфери контрольовані», – доповів він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: