Львівська облрада не отримає субвенції на вибори, - Качмарик

На Львівщині видається дуже ризикованим зростання надходження податку на доходи фізичних осіб, враховуючи те, що основну частину працівників на Львівщині становлять працівники бюджетної сфери.

Про це під час обговорення проекту обласного бюджету Львівської області на 2014 рік заявив голова постійної комісії з питань бюджету Ярослав Качмарик, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

Що стосується виплат бюджетникам, то спікер вважає, що тут теж є ризик, але "його успішно зменшують", зокрема за рахунок додаткових дотацій вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів. Однак він вважає, що в кінці цього року місцеві ради будуть змушені просити фінансової допомоги у Міністерстві фінансів.

Попри дещо сумну ситуацію з виплатам заробітних плат бюджетникам, в сфері охорони здоров'я стались позитивні зміни. Були виділені кошти на швидку медичну допомогу, однак про якість застосування цих коштів спікер нічого не знає.

Освітяни виступили з заявою про те, що незадоволені ситуацією через те, що гроші на сферу охорони здоров'я забираються саме з освіти. Це прокоментував голова Івано-Франківської обларади Василь Скрипничук, зазначивши, що такий перерозподіл фінансів існує кругом і сфера охорони здоров'я постійно недофінансується.

До сфер, які не отримують достатнього фінансування належить також село та агропромисловий комплекс. Питання розвитку сільської місцевості відображені в цілій низці програм, таких як "Програма розвитку сільської культури" абощо. Це важливе питання для Львівщини, 40% якої складає сільське населення.

Збільшуються видатки на утримання дітей-сиріт у дитячих будинках сімейного типу. Минулого року Львівська міська рада виділила близько 9 млн грн на будівництво і реконструкцію таких будинків і такі заходи будуть проводитись і в цьому році.

Також Качмарик зазначив, що цього року Львівська облрада не отримає субвенції на проведення виборів депутатів.

У сфері розвитку окремих територій гроші з отриманої субвенції підуть на реконструкцію приміщення школи вищої спортивної майстерності. Однак Качмарик зазначає, що схема розподілу державного бюджету у сфері соціально-економічного розвитку територій "не зрозумілі практично нікому" і сума на цю сферу була суттєво зменшена, і тому у Львівській області лише кілька районів буде профінансовано.

У Львівській області збільшилася частка соціальних витрат, проте зменшуються надходження з інших сфер.

Наостанок Качмарик зазначив, що питанням для роздумів може постати те, що у Львівській області зараз є близько 1700 об'єктів, які перебувають у недобудованому стані. "Не можна так багато будувати не завершуючи", - підсумовує спікер.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: