PKO Bank Polski продовжує інвестувати в Україну

5 лютого «Кредобанк» отримав черговий транш інвестиційної підтримки в сумі, еквівалентній 50 мільйонів гривень, від стратегічного акціонера – найбільшого банку Польщі з державним капіталом PKO Bank Polski S.A.  Про це кореспондентові Диись.Інфо стало відомо в прес-службі ПАТ «Кредобанк».

Надані кошти стали вже другою інвестицією найбільшого польського банку за останні кілька місяців. У грудні 2013 року PKO Bank Polski S.A. надав «Кредобанку» фінансову підтримку в сумі, еквівалентній 170 мільйонів гривень.

Надані кошти дозволять «Кредобанку» забезпечити додатковий запас нормативів капіталу. Це, а також наявність відкритих дочірньому банку кредитних ліній PKO Bank Polski S.A. в розмірі 85 мільйонів доларів, забезпечує йому додатковий запас міцності в умовах поточних економічних і суспільно-політичних подій.

«Додаткові інвестиції в «Кредобанк» з боку PKO Bank Polski засвідчують стратегічний намір найбільшого банку Польщі бути присутнім в Україні, незважаючи на наявну тенденцію виходу європейського капіталу з української банківської системи, говорить голова правління ПАТ «Кредобанк» Дмитро Крепак. – Ми бачимо, що зараз дедалі більше клієнтів при виборі банку орієнтуються не стільки на величину відсоткових ставок за депозитами, скільки на реальні ознаки надійності фінансової установи. Однією з таких ознак є наявність потужного європейського інвестора з довгостроковою присутністю в Україні».

PKO Bank Polski S.A. є найбільшим банком Польщі, однією з найбільших фінансових установ Центральної та Східної Європи та лідером польського банківського сектору, що посідає провідні позиції на ринку кредитів і депозитів. Консолідований чистий прибуток банку за підсумками трьох кварталів 2013 року перевищив 2,29 млрд. злотих, а його активи за цей же час перевищили 200 млрд. злотих. Є володарем численних нагород, найголовнішою з яких є Господарська відзнака Президента Польщі. Акціонером банку є Республіка Польща в особі Державного казначейства.

Довідка:

ПАТ «Кредобанк», заснований у Львові в 1990 році, є найбільшим банком Західної України та  найбільшою польською інвестицією у банківську систему України. Його стратегічним інвестором є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A., чия частка у структурі акціонерного капіталу банку складає 99,6%. «Кредобанк» є одним з двох українських банків, чий кредитний рейтинг з 2006 року визначає одне з найстарших рейтингових агентств світу – Standard & Poors. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 22-х областях України, Києві та Автономній Республіці Крим. У 2013 році «Кредобанк» увійшов до ТОП-10 переможців в номінації «Зарплатні проекти» дослідження «50 провідних банків України» газети «КоммерсантЪ», а також до числа 30 найкомфортніших банків України для фізичних осіб за версією журналу «Фокус». У жовтні 2013 р. «Кредобанк» увійшов до ТОП-3 найкращих регіональних банків України за версією тижневика «Контракти», а також до топ-20 найнадійніших банків України в рейтингу журналу «Кореспондент» та до першої двадцятки найелектронніших банків України за версією «Інвестгазети».    

Прес-служба ПАТ «Кредобанк»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: