Влада розпочала утиски опозиціонерів на Львівщині

Минулого тижня  Галицьким районним судом м. Львова після розгляду позову  першого заступника прокурора Львівської області  Віктора Вольського  заборонив депутатам Львівської облради Юринець Оксані та П’ятаку Валерію «чинити перешкоди працівникам Львівської ОДА у доступі та користуванні нежитловими приміщеннями у м. Львові  по вул. Винниченка,16, 18».

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

У зв’язку з цим змушені констатувати, що таке рішення абсолютно невипадково прийняте напередодні сесії Львівської обласної ради, на якій депутати планують заслухати звіт голови ЛОДА  О.Сала, а також,  розглянути питання про недовіру голові Львівської ОДА.

Прикметно, що посадові особи ОДА замовчують у своєму релізі, з якого власне керівник фракції УДАРу у Львівській обласній раді і дізналася про цей судовий процес  і про інші наміри позивачів – про те, що «депутати Львівської обласної ради зайшли без будь яких підстав у приміщення  на Винниченка 16 та 18» а також про те, що проводиться досудове розслідування за правопорушеннями що підпадають під дію ч.1 Ст. 341 КК України.

Очевидно, що в такий спосіб влада намагається натиснути на депутатів Львівської обласної ради, аби «полегшити» результати сесії для очільника виконавчої гілки влади на Львівщині. Кримінальне провадження, відкрите за абсолютно надуманими проводами, є однією ланкою в ланцюжку акцій тиску та репресій чинної влади проти власного народу, що тривають сьогодні по всій Україні.

Після того, як депутати Львівської облради спільно громадою утворили Народну раду та створили виконком, давши, по-суті, початок таким же процесам по всій Україні, проти активістів майдану на Львівщині почався цілеспрямований процес «напрацювання» кримінальних справ, проваджень.

На прикладі Києва та Сходу України ми дуже добре розуміємо, що відбуватиметься далі. Арешти, ув’язнення, погрози та переслідування активістів Майдану, на жаль, стали політичними реаліями в Україні. Ми усвідомлюємо, що режиму залежить на тому, щоб демонстративно покарати активних громадян саме на Львівщині, аби це стало прикладом для усіх інших.

Відтак, закликаємо працівників силових органів, судів та прокуратури Львівщини не виконувати злочинних наказів з Києва. Без перебільшення, доля усього українського народу залежить від позиції кожного українця та його сили не коритись духу тоталітаризму, який загрожує захопити всю Україну. Ви давали присягу не олігархічним , кланам, а народу України, і саме цей народ чекає від вас чесних та об’єктивних рішень!

В свою чергу, вказуємо на неприпустимість тиску на громадських активістів та депутатів за допомогою судів та міліції. Ми не сприймаємо такі кроки влади як бажання до ведення конструктивного діалогу, і декларуємо, що наша позиція стосовно ситуації на Львівщині залишається незмінною.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: