У Львові стартував Форум туристично-інформаційних центрів України

У Львові стартував Форум туристично-інформаційних центрів України «Діймо разом з успіхом!». 13 лютого Форум відбувся у Жовкві, а 14 лютого у Львові форум туристично-інформаційних центрів України зібрав близько сорока учасників, серед яких: представники туристично-інформаційних центрів України, галузеві керівники, експерти та дослідники, підприємці. Про це кореспондента Дивись.Інфо повідомили в прес-центрі Львівської міської ради.

«У містах Львівщини накопичено багаторічний досвід діяльності туристично-інформаційних центрів, відпрацьовані механізми розбудови їх мережі шляхом міжсекторної співпраці, напрацьовані прикладні інструменти роботи, саме тому група львівських інституцій запланувала провести в лютому цього року Львівський Форум туристично-інформаційних центрів України «Діймо разом з успіхом!», адже інтенсивний розвиток туристичної сфери в Україні спонукає працювати в напрямку покращення якості надання туристичних послуг, що передбачає розвиток мережі туристично-інформаційних центрів та пунктів туристичної інформації, роботу над наповненням туристичних послуг, підготовку персоналу», - розповів Віталій Загайний, заступник голови Львівського регіонального відділення Асоціації міст України.

Нагадаємо, Львівський центр туристичної інформації діє з 2009 року. Створений в рамках проекту ЄС «Створення інформаційно-туристичної інфраструктури у Львові» програми добросусідства INTERREG IIIA/TACIS CBS Польща-Україна-Білорусь).

У Львові працює 3 туристично-інформаційні центри: на площі Ринок, 1, на головному залізничному вокзалі та у терміналі А міжнародного аеропорту «Львів» ім. Д. Галицького.

«Якщо так сталося, що турист приїхав до нашого міста, то найголовнішим є те, щоб, перебуваючи і від’їжджаючи з міста, гість мав позитивні емоції. Якщо йому сподобалося, то він розкаже двом-трьом, а коли не сподобалося, то розповість десятьом. Завданням кожного міста є вибудувати таку системну роботу, щоб людина мала позитивні враження й закохалася в місто», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Загалом у 2013 році львівські центри туристичної інформації проконсультували 50 620 осіб, з яких 24620 гості з України. Переважна більшість закордонних туристів з Польщі (6311 осіб), Росії (4143 осіб) та Німеччини (2764 осіб). Серед українських відвідувачів переважають гості з Києва, жителі Львова та області, Харкова, Дніпропетровська та Донецька.

Найпопулярніша тематика звернень відвідувачів ТІЦів – це карта, інформація про місто/область, транспортне сполучення, друкована продукція та події в місті.

На основі кількості відвідувачів ТІЦ на площі Ринок, 1 за 2013 рік, динаміка звернень в порівнянні з 2012 роком зросла з 23 051 до 29 559 осіб, приріст склав 28.2%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: