Після "Беркута" на Грушевського залишилися гільзи від зарубіжних бойових патронів (фото)

На вулиці Грушевського в Києві в районі укріплень «Беркута» у неділю, 16 лютого, були знайдені гільзи від боєприпасів польського, німецького, американського та чеського виробництва до рушниць 12 калібру. При цьому були знайдені гільзи виробництва Польщі, в яких могли використовуватися бойові картечні заряди.

Всього було виявлено чотири типи патронів іноземного виробництва, які відрізнялися за кольором, НБН розповів польський журналіст Петро Андрусечко, який і знайшов гільзи, передає Дивись. Інфо.

Білі були без будь-яких написів, але журналісти з США визначили, що вони – американського виробництва. Червоні були зроблені у Франції компанією Spartan, а помаранчеві – в Чехії, фірмою Sellier&Bellot.

Нарешті, сині боєприпаси були вироблені в Польщі фірмою FAM Pionki. На сайті виробника вдалося знайти лише один тип патронів відповідного кольору. Фірма вказує, що це бойові заряди. У кожному такому патроні є 12 свинцевих дробинок діаметрів 6,8 мм На сайті фірми не зазначено, для чого застосовуються такі патрони. Разом стем діаметр в 6,8 мм вказує на те, що це не дріб, а більш потужна картеч. На полюванні картеччю ведеться відстріл вовка, козулі, сайгака; застосовується картеч і для полювання на рись, кабарги, невеликого кабана.

Наразі залишається невідомим, коли і на підставі якого договору боєприпаси іноземного виробництва були закуплені для правоохоронних органів України. Крім того, достовірно невідомо, чи використовувалися саме ці патрони зі свинцевою картеччю.

Нагадаємо, раніше в МВС стверджували, що у співробітників міліції на вулиці Грушевського немає вогнепальної зброї і вони використовували травматичні боєприпаси.

Проте в соцмережах активісти публікували фотографії куль, якими силовики стріляли у присутніх на Грушевського. У тому числі були опубліковані фото куль «блондо».

«Витягли кулю. С**і – латунна «блондо» зі сталевим сердечником. Такі вже знаходили на Грушевського. Захарченко, б***ь, це не травмат! Це куля, яку придумали французькі партизани у Другу світову для ураження легкої бронетехніки!» – писав користувач Денис Гнатюк на своїй сторінці в Facebook.

16 лютого бійці внутрішніх військ та «Беркуту» залишили укріплення на вулиці Грушевського в Києві і відійшли до будівлі Кабінету міністрів.

Фото: Piotr Andrusieczko

гільзи1 гільзи2 гільзи3 гільзи4 гільзи5 гільзи6 гільзи7

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: