У Севастополі захопили управління в'язницями

Вранці близько 50 людей у цивільному вимагали у начальника управління Державної пенітенціарної служби в Севастополі генерал-майора Олега Гарча принести присягу на вірність народу Криму, або піти з посади, від чого він відмовився і був зміщений. Про це в понеділок, 3 березня, повідомляє прес-служба ГПтСУ.

«Сьогодні, 3 березня 2014, орієнтовно в 9:00 ранку близько 50 осіб у цивільному прибутку в адміністративну будівлю управління ДПС України в АР Крим та місті Севастополі. До зазначеної групи осіб вийшов для спілкування і з'ясування вимог начальник управління ДПС України в АР Крим та місті Севастополі генерал-майор внутрішньої служби Олег Гарчу», – повідомили в пенітенціарній службі.

Від представника самопризначеного глави Радміну АРК Сергія Аксьонова надійшов ультиматум принести присягу на вірність кримському народу або написати рапорт про звільнення.

«На вимоги представника голови Ради міністрів АРК начальник управління повідомив, що прийняття рішення щодо його призначення або звільнення з посади належить до компетенції керівництва Державної пенітенціарної служби України, а тому підстав для написання рапорту про звільнення з займаної посади немає. При цьому додав, що згідно з законодавством він виконує завдання із забезпечення законності при виконанні рішень суду, ізоляції засуджених і забезпечення належного правопорядку на території установ виконання покарань та слідчих ізоляторів», – підкреслили в Дптс.

«Отримавши негативну відповідь, представник голови Ради міністрів АРК висловив незаконну вимогу начальнику управління Олегу Гарчу залишити службове приміщення управління, а першому заступнику начальника управління тимчасово взяти на себе виконання обов'язків керівника», – повідомили у Дптсу.

Одночасно пенітенціарії відзначили, що вимоги помічника пана Аксьонова є незаконними і лежать поза правовим полем, а захоплення можуть дестабілізувати оперативну ситуацію в пенітенціарних установах в цілому по Україні».

У Дптсу наголошують, що легітимним начальником управління ДПС України в АР Крим і Севастополі є генерал-майор внутрішньої служби Олег Гарчу, оскільки призначення начальників управління та його заступників, а також звільнення їх від посад здійснюється керівництвом Державної пенітенціарної служби України за погодженням з Міністром юстиції України ( підпункт 13 пункту 10 Указу Президента України від 06.04.2011 №394 ) і головами місцевих державних адміністрацій (підпункт 3 пункту 2 Указу Президента України від 24.05.2013 №307).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: