Студенти Франкового університету звернулися до офіційних представництв 11 країн світу (фото)

Сьогодні, 4 березня 2014 року, студенти Львівського національного університету імені Івана Франка передали листи-звернення в генеральні консульства та почесні представництва 11 країн світу. Звернення написані десятьома мовами - англійською, німецькою, французькою, польською, словенською, нідерландською, литовською, латиською, чеською, грузинською. Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-центрі Львівського національного університету імені Івана Франка

Студенти глибоко стурбовані ситуацією, яка склалася, - можливістю агресії, військової чи будь-якої іншої інтервенції Російської Федерації на територію України, що є прямим порушенням міжнародних зобов'язань Російської Федерації, норм і принципів міжнародного права, закріплених у таких визначальних двосторонніх та багатосторонніх міжнародно-правових актах, як Будапештський меморандум, Декларація про принципи міжнародного права 1970 р., угода між Україною та Росією 1997 року про базування Чорноморського флоту Росії в Криму, Заключний акт НБСЄ 1975 р., та, що найважливіше, міжнародним зобов'язанням згідно Статуту ООН.

«Упродовж останніх місяців народ України проявив небачений героїзм і доклав титанічних зусиль для того, аби змінити корумповану та диктаторську владу й спільними зусиллями створити належне середовище для формування громадянського суспільства і правової держави. На жаль, ціна прагнення українського народу жити в державі, де панує справедливість та принцип верховенства права, виявилася надто великою: життя десятків людей, які до останнього вірили й боролися за краще майбутнє свого народу», - йдеться у зверненні.

Молоді люди переконані, що «ситуація на даний момент стабілізувалася і закладено надійний фундамент для змін і реформ. Громадяни України, незважаючи на своє походження, етнічну приналежність та місце проживання, плекають однакові цілі і надії, – процвітання власної країни, розбудову належних правових, соціальних, економічних інститутів та інтеграцію в світовий простір як надійного партнера й активного учасника міжнародних відносин».

Студенти апелюють до дипломатів із проханням врахувати позицію студентства ЛНУ ім. Івана Франка як небайдужої ланки суспільства та майбутніх представників нашої держави в різних сферах суспільного життя: «Ми вважаємо недопустимим зовнішнє втручання Російської Федерації, яке спричинить порушення територіальної цілісності держави, ескалацію ймовірних конфліктів і дезінтеграцію українського народу. Ми висловлюємо надію на те, що саме Ви, представники міжнародної спільноти, зробите все можливе для того, аби запобігти такому розвитку подій, за якого народові України доведеться захищати свої інтереси самотужки, намагаючись встояти проти потенційного агресора».

студенти2 студенти3 студенти4 студенти5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: