Кремль готує "український теракт"

Вже зроблено перші кроки: РІА Новости заявляє про викрадення на Львівщині десятків переносних зенітно-ракетних комплексів "Ігла". А Лавров переконує світ, що нова українська влада "залежить від радикал-націоналістів"

Як повідомляє Еспресо.TV, вранці 8 березня практично одночасно з боку Росії було зроблено два досить потужні інформаційні постріли по Україні.

По-перше, РІА Новости заявило, що в Україні могли викрасти ракетні комплекси, і спрогнозувало використання їх терористами. У повідомленні агентства говориться: "Під час подій на Україні з військових складів було викрадено кілька, можливо, навіть кілька десятків переносних зенітно-ракетних комплексів "Ігла", повідомив РІА Новости високопоставлений український військовий. Згідно з цією інформацією, нестача ПЗРК, зокрема, зареєстрована в 80-му окремому аеромобільному полку, де знаходилися 54 комплекти, і в 27-й окремій мобільної бригаді, розквартированій в 45 кілометрах від Львова, де зберігалося 90 ПЗРК. За словами джерела, нове керівництво міноборони України вживає термінових заходів для "камуфлювання цієї важкої ситуації" старими і дослідними екземплярами даного виду зброї. Переносний зенітно-ракетний комплекс "Ігла" — украй небезпечний вид озброєнь, призначений для ураження повітряних цілей, що низько колетять, тому його поширення регламентується низкою міжнародних домовленостей, зокрема — між Росією та США. Попадання такої зброї в руки терористів надзвичайно небезпечно".

По-друге, міністр зовнішніх справ Росії Сергій Лавров заявив, що новий український уряд "не є самостійним, він залежить, на превеликий жаль, від радикал-націоналістів, які скоїли збройне захоплення влади, і що вони з себе представляють, мені здається, наші західні партнери знають непогано". Цю заяву він зробив на прес-конференції за підсумками переговорів з таджицьким колегою Сіроджіддіном Асловим.

Тепер можна очікувати на те, що начебто викрадені ракетні комплекси та вигадані Лавровим українські "радикал-націоналісти" об'являться в одному і тому самому місці в один і той самий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: