На Львівському Майдані вшанували пам'ять Героїв «Небесної Сотні» (фото)

40 днів минає від однієї з найбільш трагічних сторінок в новітній історії України. В лютневі дні на Майдані у Києві полягли наші новітні герої – Герої «Небесної Сотні».

віче-30.03.2014

Разом з львів’янами, які прийшли на львівський Майдан, аби взяти участь у поминальних заходах, молився за душі загиблих героїв і голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

Після панахиди, яку спільно провело духовенство різних конфесій, львів’янам продемонстрували фільм про загиблих Героїв, чиї імена навіки ввійшли до лав «Небесної Сотні».

До громади також звернувся Петро Колодій, який, зокрема, зазначив: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу – саме такими словами керувались мільйони українців на Майдані, борючись за гідне життя на рідній землі».

Очільник обласної ради наголосив, що серед тих, хто душу й тіло поклав за нашу свободу є Герої УПА, Січові Стрільці, Герої Крут та Герої «Небесної Сотні». «В бою за правду, за свободу, за гідне життя на рідній землі загинули одні з найкращих синів і доньок українського народу.

Новітні Герої своєю великою любов’ю, мудрістю та душевним теплом вони зберегли неньку-Україну від найбільшої загрози – втрати її незалежності.

З кожним днем ми все більше усвідомлюємо, якими насправді були наміри колишнього керівництва нашої держави. Ні, це далеко не гроші, які російський Президент дав як позичку українцям. Це навіть не декларація знижок на газ... Насправді на стіл обох цих політиків лягла карта України, на яку вже зовсім скоро планували накласти карту Росії. Але цього не дав зробити Майдан. Путін не врахував одного – великої сили українського духу, тієї щирої та самовідданої любові наших патріотів за рідну землю. Герої «Небесної Сотні» йшли на смерть, усвідомлюючи, що українська земля, полита їхньою молодою кров’ю, здригнеться і з неї повтікають вороги». – сказав Петро Колодій.

Також голова обласної ради наголосив на необхідності пам’ятати про відважний вчинок кожного з Героїв. Всі ми, хто любить Україну, молиться за її щасливе майбутнє, маємо бути сильними та єдиними, берегти нашу землю та не дати панувати ворогам в ріднім нашім краю. І нехай слова національного гімну України завжди будуть нашим дороговказом!», – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: