Активісти просять Сех видати спеціальне розпорядження про забезпечення прозорості роботи (відео)

Сьогодні, 31 березня, у Львівському прес-клубі відбулось засідання «круглого столу» на тему «Як усунути корупційні ризики з регіональних цільових програм», участь у якому взяли експерти «Логосу», «Учнівського братства», а також директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дмитро Посипанко, директор департаменту культури, національностей та релігій Львівської ОДА Наталія Гамкало та інші.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

На засіданні були оприлюднені результати антикорупційного моніторингу і громадської експертизи щодо реалізації обласних програм, а також пропозицій із затвердження антикорупційних механізмів у цій сфері.

Учасниками експертизи складено акти-висновки громадської експертизи, за результатами якої встановлено, що діяльність Львівської ОДА у досліджувальній сфері, порівняно із іншими ОДА України, має порівняно високий рівень відкритості та прозорості у питаннях забезпечення доступу до публічної інформації.

Разом із тим, учасники громадської експертизи пропонують вжити заходів для виправлення недоліків, які, на думку експертів, мають місце у діяльності Львівської ОДА та її структурних підрозділів, зокрема йдеться про те, що на сайті ЛОДА відсутні звіти щодо проведення громадських обговорень більшості питань, а також додатки до звітів та щоквартальних інформацій про стан виконання регіональних цільових програм.

Активісти кажуть, що бракує також конкурсного відбору «освоювачів» коштів (виконавців заходів) регіональних цільових програм.

Для удосконалення діяльності Львівської ОДА громадські активісти просять голову видати розпорядження щодо здійснення заходів для врахування цієї громадської експертизи, виправлення недоліків, що були виявлені, а також усунення фактів недотримання структурними підрозділами ОДА нормативно-правових актів, спрямованих на запобігання корупції та забезпечення прозорості, результативності і ефективності бюджетних видатків.

Деталі засідання «круглого столу» дивіться у відео Дивись. Інфо:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: