У Львові пройшла акція «Спільне повітря» (фото)

Молодіжний академічний симфонічний оркестр INSO – Львів взяв участь у акції «Спільне Повітря».

30 березня в неділю о 13:00 у Міжнародному Львівському аеропорту ім. Данила Галицького молодіжний академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і камерний хор «Глорія» виконали гімн «Ода до радості».

Одночасно така ж дія відбулася в аеропортах Києва, Донецька, Дніпропетровська, Одеси і Харкова. «Ода до радості» — гімн Євросоюзу, один із символів Європи. В Україні таким чином у найбільших містах хотіли вшанувати пам’ять Небесної сотні та підтримати єдність і цілісність України. «Люди мистецтва прагнуть до свободи, а свобода — це простір, небо, вільний політ думки, творчості і фантазії. Саме тому обрали аеропорт. Це також пам’ять про тих, хто здобував для нас свободу», каже диригент Володимир Сивохіп.

Слухали гімн Євросоюзу не лише мандрівники, які планували подорож літаком, а й багато львів’ян і туристів, які спеціально для цього приїхали у аеропорт. Музиканти на прохання глядачів двічі зіграли «Оду до радості», та разом з глядачами виконали гімн України. Наприкінці акції її учасники тричі виголосили «Слава Україні! — Героям слава!». Заходи по найбільших містах України відбувалися у межах волонтерського проекту «Спільне Повітря», щоб вшанувати пам’ять загиблих у Києві 18-20 лютого

оркестр2 оркестр3 оркестр4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: