Курсантів вчили захищатись у екстремальних умовах (фото)

На базі навчально-тренувального центру «Верещиця» Львівського державного університету внутрішніх справ під керівництвом полковника міліції Авраменка Олексія Володимировича відбулись тактико-спеціальні навчання для 59 курсантів 2-го курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції.

«Плануючи проведення цих тренувань ми ставили перед собою основне завдання - навчити наших курсантів захищати себе у найбільш екстремальних ситуаціях. Адже який солдат може гідно оборонити свою країну від ворога, не вміючи захищати себе самого? - зазначає виконуючий обов’язки ректора Львівського державного університету внутрішніх справ полковник міліції Валерій Середа.  - Ще одна мета, яку ми переслідували, організовуючи такі навчання – виховати у курсантів навики організованої, серйозної та згуртованої роботи у команді».

Так, молоді правоохоронці на чолі з досвідченими науково-педагогічними працівниками кафедр тактико-спеціальної підготовки та фізичної підготовки пройшли інтенсивні навчання з інженерної, тактичної, фізичної, вогневої, стройової та психологічної підготовки. Юнаки дізнались також про основи топографії та пройшли експрес-курс з надання долікарської допомоги.

Вже з першого дня, подолавши 13 кілометрів у повному обмундируванні, курсанти зрозуміли, що часу на відпочинок та жарти тут не буде. Адже далі їх чекало і облаштування окопів, і подолання психологічної смуги перешкод, і практичні стрільби з автоматів Калашникова, і спеціальна фізична підготовка, і тактичні навчання з ліквідації масових заворушень.

За час навчань їм також довелось побувати у ролі терористів, які захоплювали навчально-тренувальну базу, заручників, звільнених завдяки вдало проведеним діям «переговорників». А поруч завжди були ті досвідчені та мудрі викладачі, які в потрібну хвилину охоче підкажуть та підбадьорять.

Насичений та напрочуд напружений тиждень, повен випробовувань та чергових «сюрпризів» від наставників, залишив у пам’яті молодиків лише яскраві приємні спогади. Тепер на черзі другий етап - у період з 31 березня до 5 квітня 60 курсантів факультету з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції пройдуть аналогічні навчання у НТЦ «Верещиця».

Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС

курсанти2 курсанти3 курсанти4 курсанти5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: