Львівська шахова федерація оголосила трьох шахістів Росії персонами нон-грата на своїх заходах

Львівська обласна шахова федерація закликає оголосити російських шахістів Анатолія Карпова, Алісу Гальямову та Сергія Карякіна персонами нон-грата в Україні

Тим часом Львівська обласна шахова федерація вже оголосила, що згадані шахісти є небажаними гостями на Львівщині.

Наводимо звернення повністю.

"Розбійне захоплення Криму сучасними вандалами викликало справедливе обурення всього світу. Не залишились осторонь видатні шахісти Гарі Каспаров і Володимир Крамнік, які висловили своє обурення разом з усіма цивілізованими людьми. Ми підтримуємо позицію одеського гросмейстера Михайла Голубєва з шахами на Майдані і дуже вдячні Гаррі Каспарову за його підтримку України. Ми підтримуємо лист українських гросмейстерів щодо Криму і дуже здивовані, що не підписало його ряд гросмейстерів, які вибираються грати в командному чемпіонаті Росії на початку квітня.

Разом з тим в шовіністичному полоні російської пропаганди опинились деякі видатні шахісти, зокрема 12-й чемпіон світу Анатолій Карпов, Аліса Гальямова і колишній громадянин України гросмейстер Сергій Карякін, який навіть зухвало заявив, що його Батьківщина емігрувала в Росію за його прикладом.

Російські шовіністи люблять посилатися на те, що в 1954 році Крим передали від Росії Україні, але вони сором'язливо забувають сказати, що Росії передали Таганрог з околицями рівної площі взамін кримської пустелі. Агітація за так званий "референдум", до якого вдалися в Криму Карпов і Карякін, суперечить Конституції України і нормам міжнародного права, що підтвердила Венеціанська комісія та Генеральна Асамблея ООН. На нашу думку, це є підставою для оголошення цих трьох громадян Росії персонами нон-грата в Україні. Львівська федерація ініціює цей процес, оголошуючи їх небажаними гостями в шахах Львівщини і закликає обласні шахові федерації приєднатися до нашої ініціативи та оголосити їх персонами нон-грата на шахових заходах в межах України.

В цій ситуації вважаємо, що всі контакти з російськими шахістами, які підтримують анексію Криму, повинні бути припинені".

За матеріалами: chess.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: