Президентські перегони на Львівщині

Президентська виборча кампанія займає усе більше інформаційного простору і часу. Так, на сьогодні уже ціла низка кандидатів у президенти визначилися з керівниками своїх штабів на Львівщині – а це значить, що вже скоро кампанія розгорнеться в області на повну потужність, з усіма її крутими поворотами і сюрпризами, пише Захід.нет

Наразі ж сюрпризи можна знаходити вже й у тих призначеннях на посади керівників штабів, які відбулися. Скажімо, передвиборчий штаб Петра Порошенка у Львівській області очолив Олег Мандюк. Політик, якого пов’язують з відомим львівським рестораном «Віденська кав’ярня» (саме там взимку працювали координатори львівського Євромайдану) впродовж останніх років входив до «Фронту Змін» Арсенія Яценюка. Після того, як «Фронт Змін» злився з «Батьківщиною», зокрема – і у Львівській області, Олега Мандюка не було серед тих, хто не захотів приєднуватися до сили Юлії Тимошенко. Тож врешті можна було очікувати, що й працювати він буде саме на ЮВТ. Однак Олег Мандюк обрав фаворита президентських перегонів (принаймні, згідно з соціологією).

Натомість координувати роботу виборчого штабу Юлії Тимошенко у Львівській області буде Микола Кадикало – заступник голови Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» і голова фракції цієї політсили у Львівській облраді (очолив її після того, як з облради на роботу до парламенту пішов Степан Кубів). Перед злиттям Микола Кадикало був заступником Степана Кубіва на чолі ЛОО «Фронту Змін».

Обласний виборчий штаб лідера ВО «Свобода» Олега Тягибока, за словами речниці обласного осередку партії Лесі Федів, очолить іще один лідер фракції в облраді – Андрій Холявка. Він керує «свободівцями» Львівської обласної ради після того, як народним депутатом стала Ірина Сех.

Серед інших кандидатів, які представляють нещодавню опозицію до влади Віктора Януковича, своїх представників на Львівщині вже мають Ольга Богомолець, Анатолій Гриценко і Василь Куйбіда. Виборчий штаб першої очолить народний депутат парламенту минулого скликання від «Нашої України» Володимир В’язівський – він підтвердив ZAXID.NET, що прийняв пропозицію очолити штаб, хоча офіційного документу про призначення ще не бачив. Своєю чергою голова обласної організації партії «Громадянська позиція» Анатолій Забарило очолив штаб Анатолія Гриценка, а голова крайової організації НРУ Андрій Корнат очолив штаб Василя Куйбіди.

Окрім того, виборчий штаб лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша на Львівщині очолив кандидат фізико-математичних наук Віталій Сергатюк, який також є заступником голови обласної організації «Правого сектора» і політичним референтом цієї політичної сили.

Натомість наразі невизначеною залишається ситуація в кандидатів в президенти Сергія Тігіпка і Михайла Добкіна. Щодо першого була інформація, що його виборчий штаб у Львівській області очолив Василь Барилюк, який свого часу керував обласним осередком партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» – однак сам Барилюк у розмові з ZAXID.NET цю інформацію заперечив.

Джерела, близькі до середовища вже колишніх регіоналів у Львівській області розповіли ZAXID.NET, що і представники Сергія Тігіпка, і представники Михайла Добкіна пропонували очолити регіональні штаби колишньому голові ЛОО Партії регіонів Петру Писарчуку та його заступнику Віктору Рогову, однак вони від таких пропозицій відмовилися.

PS: ZAXID.NET також звернувся за інформацією щодо голови виборчого штабу на Львівщині до кандидата в президенти Олега Ляшка, однак на момент публікації відповіді від нього ми не отримали. Також нам наразі не вдалося зв’язатися з керівництвом обкому КПУ, аби дізнатися, хто очолив виборчий штаб Петра Симоненка.

Данило Мокрик, ZAXID.NET

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: