Синютка розповів, скільки львів’яни платитимуть за опалення (відео)

Сьогодні, 10 квітня, міський голова Львова підписав розпорядження про завершення опалювального сезону 2013-2014 років. Як пояснив Олег Синютка, перший заступник міського голови Львова, рішення прийнято заради економії коштів самих же споживачів та на прохання мешканців.

З 10 квітня припиняється подача теплоносія до житлових будинків. Натомість, до бюджетних та інших установ опалення може подаватися на основі листів-звернень.

«Цього року ми старались максимально зекономити газ на котельнях і, відповідно, кошти, які будуть мешканці сплачувати за тепло. Певний період часу, коли температура сягала майже 20°, ми на тиждень відключили опалення. Коли в день температура була достатньо доброю, а ночі були прохолодними, ми на день опалення вимикали, а вночі поновляли.

Сьогодні ми змушені були приймати рішення про зупинення опалювального сезону з двох причин. По-перше, температура сьогодні вже є достатньою, щоб приймати відповідне рішення. По-друге, на зустрічах, які відбувались з мешканцями у всіх районах міста, ми завжди ставили питання – як правильно – отримувати тепло, як це було у попередні тижні, і сплачувати більшу суму коштів, чи, можливо, відчувати деякий дискомфорт протягом наступних днів, але зекономити значну суму коштів. Як правило, у всіх районах міста мешканці висловлювались за те, що і з політичної точки зору, бо сьогодні газ Росія нам старається продати дорого, і з іншого боку – економити величезну суму, тому мешканців за те, щоб зупинити опалювальний сезон. Таке рішення сьогодні прийнято», - розповів Олег Синютка, перший заступник міського голови Львова.

Також Олег Синютка зазначив, що бюджетні установи змушені платити за теплову енергію майже у 2 рази дорожче.

«Ми не можемо сьогодні загадувати про ціну. Ми можемо констатувати факт, що для бюджетних установ ціна змінилась із майже 3 тис до 5,3 тис грн. Тобто, майже у 2 рази бюджетні установи змушені платити дорожче за теплову енергію», - додав Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: