Жителі Стрийщини скаржаться на забруднення річки Гериня

         Державна екологічна інспекція та Львівське обласне виробниче управління водного господарства розглянуть питання щодо забруднення річки Гериня, яка протікає через село Задеревці Стрийського району, повідомляє прес-служба ЛОР.

         Рішення про скерування звернення голови Стрийської районної ради щодо забруднення річки Гериня депутати Львівської обласної ради прийняли одноголосно на засіданні постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації.

У звернення Романа Козака, голови Стрийської районної ради, йдеться про неодноразове звернення жителів села Задеревці Стрийського району щодо забруднення річки Гериня, яка протікає через їхнє село забрудненою і з неприємним запахом. Жителі села занепокоєні, що забруднена вода потрапляє в їхні криниці і, як наслідок, призводить до різних захворювань.

«Мешканці села Задеревці стверджують, що цю річку забруднюють стічними водами Болехівської міської ради Івано-Франківської області, де немає каналізаційних очисних споруд, а також шкірзаводами, які розміщені у місті Болехів», – йдеться у цьому зверненні.

Заслухавши інформацію про ситуацію із забрудненням річки, депутати вирішили скерувати це питання на розгляд Державної екологічної інспекції та Львівського обласного виробничого управління водного господарства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: