У Львові розповіли про життя і діяльність канонізованих Святих Папи Івана Павла ІІ та Папи Івана ХХІІІ (фото)

Сьогодні, 5 травня, в приміщенні Львівської міської ради (202 каб.) відбулася конференція для молодіжних спільнот Львова та області про життя і діяльність канонізованих Папи Івана Павла II та Папи Івана XXIII під назвою «Дорогою святості». Організувало конференцію управління внутрішньої політики Львівської міської ради, спільно з Львівською Архиєпархією УГКЦ. Модератором конференції був капелан ЛМР о. Павло Дроздяк, повідомили у прес-службі ЛМР.

На конференції Анатолій Бабинський, головний редактор журналу «Патріархат», розповів про роль Івана ХХІІІ у звільненні Йосифа Сліпого. «Це був вчинок справжнього християнина, справжнього лідера Церкви, який мав вагомий вплив на історію України, на відродження Греко-Католицької Церкви. Папа Іван ХХІІІ не просто продемонстрував солідарність із українським народом, але й мужність бути свідком істини, захищати віру, не полишати тих, хто потребує допомоги – просто залишатися людиною, чиї слова і вчинки спроможні протистояти маніпуляціям брехні та зла», - розповів Анатолій Бабинський.

Викладач кафедри зарубіжної преси та інформації ЛНУ ім. Івана Франка Христина Давидчак розказала про погляди Папи Івана Павла II щодо національної ідентичності українців. Лідія Батіг з управління внутрішньої політики ЛМР розповіла про літературну спадщину Кароля Войтили.

Митрофорний протоієрей УГКЦ, настоятель Архикатедрального Собору св. Юра о. Роман Кравчик доповів про перебування Папи Івана Павла ІІ у Митрополичих палатах Святоюрського комплексу.

церковні-атрибути2 церковні-атрибути3 церковні-атрибути4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: