Колодій зустрівся з керівниками консульських служб МЗС Республіки Польща та України

         Голова Львівської обласної ради Петро Колодій зустрівся з учасниками українсько-польських консульсько-правових консультацій, присвячених лібералізації візового режиму та умов поїздок громадян в рамках малого прикордонного руху, повідомили у прес-службі ЛОР.

         Ці консультації проходитимуть 6 травня у Львові. У них беруть участь, зокрема, директор Консульського департаменту МЗС Республіки Польща Марек Цесельчук, Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, директор Департаменту консульської служби МЗС України Андрій Сибіга.

На початку зустрічі Петро Колодій подякував представникам Республіки Польща за допомогу, яку відчуває український народ у своїх інтеграційних прагненнях. Особливі слова вдячності Петро Колодій висловив за ту підтримку, яку висловлює Польща Україні в боротьбі, яку зараз провадять українці.

Також Петро Колодій подякував Генеральному консулові Республіки Польща у Львові Ярославу Дрозду за те, що за час його перебування у Львові  ми відчули поступ у транскордонному співробітництві.

Петро Колодій відзначив, що починаючи з 2009 року, коли набула чинності Угода про малий прикордонний рух між Україною та Польщею,  було проведено значну роботу з її реалізації. З того часу було чимало напрацювань для вдосконалення цієї угоди. Голова Львівської обласної ради висловив сподівання, що ці результати роботи ляжуть в основу документу, який учасники українсько-польських консульсько-правових консультацій мають намір сьогодні, 6 травня, прийняти у Львові. Петро Колодій запропонував зосередити увагу, зокрема, на питаннях щодо спрощення візового режиму для громадян, які були переселені з території Республіки Польща в Україну під час операції «Вісла».

Бажаючи учасникам переговорів плідної роботи, Петро Колодій ще раз наголосив: «Сьогодні ми бачимо, хто є нашими справжніми сусідами і де є наше майбутнє».

Директор Департаменту консульського департаменту МЗС Республіки Польща Марек Цесельчук подякував за умови, створені для роботи Генерального консульства Республіки Польща у Львові, та висловив сподівання, що, оскільки такі робочі зустрічі відбуваються часто, то найближчим часом візи для громадян України до ЄС будуть відмінені.

Він зазначив: «Ми готові ділитися своїм досвідом, адже ми теж переживали тяжкі часи». Марек Цесельчук висловив прагнення обох сторін, щоб кордон між Україною та ЄС був лише лінією, а не бар’єром для подорожей.

Директор Департаменту консульської служби МЗС України Андрій Сибіга зауважив: «Символічно, що саме у Львові відбуваються переговори щодо вдосконалення Угоди про малий прикордонний рух». Він також висловив переконання, що ці перемовини будуть результативними і буде досягнуто важливих домовленостей для вдосконалення режиму перетину кордону та для його спрощення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: