Польські ветеринари відвідали Львів

4-5 травня у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького побувала делегація лікарсько-ветеринарної палати з міста Тарнува (Польща).

У її складі перебували практикуючі лікарі-ветеринари, керівники ветеринарних клінік Підкарпатського воєводства. Польські гості ознайомились з університетом ветмедицини, відвідали Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок (ДНДКІ), зустрілись із студентами ЛНУВМ та БТ.

До речі, минулого року студенти-п’ятикурсники факультету ветеринарної медицини мали змогу проходити у Тарнуві двотижневу виробничу практику. Польські лікарі пообіцяли, що й цього року найкращі студенти університету матимуть змогу знову поїхати на практику до Польщі та ознайомитись з роботою місцевих ветеринарних клінік.

Під час перебування у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій польські колеги провели науково-практичний семінар. Українські студенти та викладачі із зацікавленням вислухали доповідь п. Беати Почєхі на тему «Діагностика в дерматології»  та Анни Пастули «Кардіологія. Діагностика. Лікування».

Вітаючи польських гостей, ректор Володимир Стибель зазначив, що такі практики повинні стати в університеті регулярними. Якомога більше студентів повинно їздити за кордон і, використовуючи сучасне обладнання, здобувати необхідні практичні навики. «Ми підпишемо відповідні умови з провідними ветеринарними навчальними закладами у Польщі. Є вже попередні домовленості з Вроцлавом та Краковом. Поляки отримують величезні кошти від Євросоюзу і українці є для них найкращими партнерами. У нас не існує ні ментальних, ні мовних бар’єрів. Найважливіше – бажання студентів поїхати за кордон. Але для цього необхідно вчити мови. Молодь повинна і сама також шукати більших контактів із закордонними партнерами та пошуку нових міст та країн для поїздок. Зі сторони адміністрації ЛНУВМ та БТ буде повна підтримка таких ініціатив», – підкреслив Володимир Стибель.

Прес-служба ЛНУВМ та БТ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: