Харчук зустрівся із делегацією Європейської служби зовнішніх дій

Сьогодні, 8 травня, заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Харчук зустрівся із представниками делегації Європейської служби зовнішніх дій в Україні.

Участь в зустрічі також взяв голова Львівської обласної ради Петро Колодій та представник МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський, повідомила прес-служба ЛОДА.

Як повідомив співробітник Військового штабу ЄС Даріуш Коморовскі, делегація прибула до Львова із спостережною місією, аби підготувати  концепцію з врегулювання кризової ситуації в Україні.

Очікується, що 12 травня ц.р., на основі результатів роботи в Україні експертної місії представників ЄС, Радою ЄС із загальних питань та зовнішніх відносин буде прийнято рішення щодо доцільності започаткування Місії ЄС у рамках Спільної політики безпеки і оборони (СПБО) в Україні та її можливих завдань і параметрів.

Заступник голови ЛОДА Володимир Харчук подякував делегації за розуміння ситуації, в якій опинилася Україна, за всебічну підтримку нашої  держави та готовність сприяти мирному врегулюванню конфлікту, розв’язаного на нашій території  російськими агресорами.

«Львівська область завжди була орієнтована на співпрацю з Європейським Союзом. Ми з розумінням ставимось до таких місій й всебічно сприяємо їхній роботі. Адже ваша підтримка є дуже важливою для якнайшвидшого вирішення проблеми та об’єктивного інформування світової громадськості й політичної еліти Європи  та світу», – зауважив В. Харчук.

Також заступник голови ОДА розповів про місцеву співпрацю  з правоохоронними органами та громадськістю щодо попередження провокацій та конфліктних ситуацій в регіоні.

Своєю чергою Даріуш Коморовскі відзначив, що міжнародних спостерігачів та представників різноманітних місій цікавить ситуація не тільки в регіоні, але й в Україні в цілому. Адже, на його думку, країна має рухатись в одному напрямку й реформи повинні впроваджуватись на всій території країни. Водночас він відзначив, що на Заході ситуація значно краща, ніж на Сході України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: