Благодійний Фонд «Сестри Даліли» проводить інформаційну акцію про легеневу гіпертензію

Вже впродовж місяця у Львові працює Благодійний Фонд «Сестри Даліли». Організація проводить акцію з донесення до суспільства проблеми легеневої гіпертензії.

Хвороба: легенева гіпертензія – загрозливий патологічний стан, обумовлений стійким підвищенням кров’яного тиску в судинному руслі легеневої артерії. Наростання легеневої гіпертензії має поступовий, прогресуючий характер і, зрештою, викликає розвиток правошлуночкової серцевої недостатності, яка призводить до смерті.

Симптоми: початкові прояви легеневої гіпертензії проявляються при підвищенні тиску в системі легеневої артерії в 2 чи більше разів, порівняно з фізіологічною нормою. З розвитком легеневої гіпертензії з’являються: задишка, схуднення, утомлюваність при фізичній активності, серцебиття, кашель, охриплість голосу, запаморочення та непритомні стани, унаслідок порушення серцевого ритму або розвитку гострої гіпоксії мозку. Пізнішими проявами легеневої гіпертензії є кровохаркання, загрудинний біль, набряки гомілок і стоп, болі в області печінки.

Лікування: основними цілями в лікуванні легеневої гіпертензії є: усунення її причини, зниження кров’яного тиску в легеневій артерії та запобігання тромбоутворенню в легеневих судинах. У комплекс лікування пацієнтів з легеневою гіпертензією входить:

1) прийом вазоділатуючих засобів, що розслабляють гладком’язовий шар судин;

2) прийом дезагрегантів і антикоагулянтів непрямої дії, що знижують в’язкість крові;

3) інгаляції кисню як симптоматична терапія;

4) прийом сечогінних препаратів;

5) трансплантація серця і легенів у найважчих випадках легеневої гіпертензії.

Прогнози: при позитивній реакції на терапію, що проводиться, прогноз сприятливий. Чим вищий і стабільніший рівень тиску в системі легеневої артерії, тим гірший прогноз. При виражених явищах декомпенсації та рівня тиску в легеневій артерії більше 50 мм рт. ст., значна частина пацієнтів гине протягом найближчих 5 років.

Перерахувати кошти для допомоги хворим можна:

Львівський Міський Благодійний Фонд «Сестри Даліли»

Реквізити:  Банк ПАТ «ПриватБанк» у м. Львів, ЄДРПОУ 39155436, МФО 325321, р/р 26000053825185 (грн.)

Контактні особи: Оксана – ініціатор ідеї Фонду (тел. 0985317909); Любов – координатор (тел. 0673632674); Галина – помічник (тел. 0980718064); e-mail: [email protected].

Довідка

Львівський Міський Благодійний Фонд «Сестри Даліли» сприяє у наданні медичної, фінансової, соціальної, правової, психологічної, моральної допомоги хворим дорослим та дітям з багатодітних, малозабезпечених сімей, дітям-сиротам, дітям-інвалідам, інвалідам з дитинства, які потребують дороговартісного лікування. Організація створена для допомоги і захисту інтересів хворих цих категорій.

сестри-даліли2 сестри-даліли3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: