Три проекти молодіжних організацій Львівщини претендують на фінансову підтримку Міністерства молоді та спорту

У Міністерстві молоді та спорту України завершено прийом конкурсних пропозицій для визначення проектів, розроблених всеукраїнськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2014 році. Загалом до Міністерства молоді та спорту подано 74 проектів від громадських організацій.

Управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації подало від Львівщини на розгляд Міністерства три проекти, які будуть проведені на території Львівської області у 2014 році та мають всеукраїнський та міжнародний статус. Зокрема:

- Фестиваль української середньовічної культури “Ту Стань – 2014”. Такий історичний фестиваль від 2006 року щорічно відбувається біля підніжжя пам’ятки археології ІХ-ХVІ століття - скель міста-фортеці Тустань на території державного історико-культурного заповідника «Тустань» поблизу села Урич Сколівського району і є унікальною подією для України. Під час фестивалю можна відчути як середньовічний дух військової звитяги під час бугуртів, змагань реконструкторів, денного та нічного штурмів фортеці, так і мистецьке натхнення під час майстер-класів із танців, із гри на музичних інструментах (трембіта, дримба, ріг) та з ремесел (гончарство, ткацтво, ковальство). Програма фестивалю передбачає також: майстерню середньовічного бою, вправляння на стрільбищі, забави від скоморохів, середньовічний ярмарок, вогняне дійство, виставу від Театру тіней та лазерне шоу. «Ту Стань!».

- Проект “Транскордонна українсько-польська молодіжна волонтерська програма “Форти – слідами пам’яті”. Ця програма покликана посилити міжнародну туристичну привабливість військових фортів і військових кладовищ Першої світової війни та зміцнити культурні і історичні взаємозв’язки між мешканцями прикордонних регіонів Польщі та України шляхом реалізації транскордонної українсько-польської молодіжної волонтерської програми. Зокрема для Львівщини актуальним вважається комплекс оборонних споруд 19-20 століття поблизу с. Поповичі Мостиського району. Проект сприятиме соціально-економічному розвитку прикордонних територій Мостиського району Львівської області через промоцію інфраструктури «Фортеці Перемишль» шляхом впорядкування та відновлення військових фортів для підвищення туристичної привабливості даних об’єктів, створення додаткових умов для розвитку підприємництва серед всіх зацікавлених осіб прикордонної території Мостиського району.

Такий проект у 2014 році фінансово підтримано й відповідною комісією Євросоюзу у розмірі до 30 тисяч євро.

- Молодіжний фестиваль “Зашків – Земля героїв”. Цей фестиваль вже вдев’яте поспіль проводиться на батьківщині Євгена Коновальця поблизу села Зашків Жовківського району. Характерною особливістю заходу є сувора заборона вживання алкогольних напоїв та наркотичних речовин, паління на території проведення фестивалю. У різні роки на святі збиралося від шести до десяти тисяч молоді Львівщини, багатьох областей України та зарубіжних країн.

Залишається побажати успіхів цим проектам під час конкурсного розгляду в столиці України!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: