«Віртуози Львова» привітали зі святом матерів Турки та Добромиля

Львівський камерний оркестр «Віртуози Львова» з нагоди свого 20-річчя розпочав концертні виступи у найвіддаленіших куточках Львівської області. Музиканти упродовж року доноситимуть до слухача найкращі взірці мелодій української, європейської і світової класики.

11 травня у День матері концерти оркестру відбулися у містах Турка та Добромиль.

Унікальність звучання прекрасних мелодій привабила слухачів. Оркестр виконував музичні твори на музичних інструментах (скрипки, альти, віолончелі, контрабас),  виготовлених  «українським Страдіварі», всесвітньовідомим майстром Мирославом Пуцентелою, який перейняв секрет старовинного ремесла в італійському місті Кремона. На інструментах Пуцентели грають кращі скрипалі, альтисти та віолончелісти в цілому світі.

Оркестр за свою 20-річну історію побував з концертами не лише у багатьох країнах Європи, а також у країнах Південної і Центральної Америки (Колумбія, Коста-Ріка, Гватемала, Еквадор, Гондурас, Нікарагуа, Перу), що додало вишуканості репертуару.

Вітаючи матерів зі святом, оркестр виконав  найвідоміший твір барокового майстра Антоніо Вівальді – концерт «Весна» із циклу «Пори року» та уривок з концерту «Гроза»; твір італійського композитора Каччіні «Аве Марія», віртуозну п’єсу «Бразилійський скрипаль» в аранжуванні Володимира Дуди; аргентинські танго «Ель чокло» та «Уна кабеза», «Гуцульський танок» Мирослава Скорика.
Прекрасне звучання мелодій у живому виконанні стало для матерів справжнім подарунком, що дає поживу для душі, насолоду від естетичного сприйняття та музичним відпочинком.

Міський голова Турки Юрій Касюхневич називає класичну музику надзвичайно святою, душевною, мелодійною. «Ця музика вічна і буде передаватися з покоління в покоління. Тому такі концерти дуже потрібні в районних центрах і  селах». Перший концерт у рамках концертного туру «Віртуозів Львова» з нагоди 20-річчя завершився твором «на біс» – «Старовинною піснею» Станіслава Людкевича.

У м. Добромилі святкування Дня матері поєдналося з відкриттям футбольного сезону для місцевої команди «Сонак». Міський голова Добромиля Михайло Матіяш розповідає, що «виконавці такого високого професійного рівня, як оркестр «Віртуози Львова»,  на добромильській сцені виступають чи не вперше. Такі культурні контакти актуальні для міста із славною 640-річною історією, яке розвиватиме рекреаційно-оздоровчу діяльність та туризм, оскільки місцевість має лікувальний соляний мікроклімат і розташована неподалік від кордону з Польщею».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: