Київські забудовники доїхали до Львова: біля будинку Ярославенка хочуть втиснути 12-типоверхівку (подробиці, відео)

У суботу, 17 травня, мешканці будинків по вулиці Карманського, 19, та Ярославенка, 22-а на 10: 30 зібрались на збори, щоб ще раз висловити категоричну незгоду проти будівництва нового 12-типоверхового будинку.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

На збори також прибув представник забудовника, який, за словами місцевих жителів, кожного дня по іншому себе представляє. Він висловив переконання, що будинок буде збудований попри протести мешканців і додав, що на це є уся необхідна дозвільна документація.

Натомість мешканці переконані, що частина документів є підробленими.

Місцеві жителі розповідають, що спочатку забудовники декларували будівництво чотириповерхового будинку, однак будівництво ще не розпочалось, а поверхи все зростають.

Проблема також у тому, що забудовник має намір перекрити частину дороги та увесь тротуар, який теж став територією, яка підпадає під забудову. Найбільша ж небезпека полягає у каналізаційному колекторі, які пролягає саме на цьому місці. Мешканці кажуть, що є висновок ЛМКП "Львівводоканал" про заборону проведення будь-яких робіт, проте цей документів ніхто із сторін не показує.

Також мешканці розповіли, що ділянку міських мереж не могли продати цілком законно, тож просять правоохоронні органи вивчити і цей аспект. Незадоволені місцеві мешканці і роботою депутата Львівської міської ради від ВО "Свободи" Олександра Щура, який, кажуть, вчинив махінації із підписами мешканців.

Представник забудовника переконує, що колектор буде перенесений із цього місця й каже - попри протести мешканців новий будинок таки буде.

Прийшов до місцевих мешканців і депутат Олександр Щур, який відкинув усі звинувачення щодо махінацій із підписами мешканців

На збори приїхали і представники правоохоронних органів, які повідомили про те, що мешканцям не варто розходитись, оскільки до них виїхав представник Львівської міської ради

Саме на цій території київські забудовники хочуть побудувати 12-типоверхівку

Яка виглядає так

Приїхав до людей і директор департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів, який розповів громаді про те, що законодавство в Україні побудоване так, що Львівська міська рада повністю усунута від погодження проектів та надання дозволів на будівництво.

Павлів додав, що не може вірити усім копіям документів, які йому показують усі із сторін, тому запропонував у понеділок, о 13 годині, усім зацікавленим сторонам зібратись у Львівській міській раді для вивчення ситуації. Також Павлів додав, що не може дати вказівку забудовнику звільнити тротуар, оскільки як директор департаменту, не має права це робити.

Прибув на зустріч із громадою ще один представник забудовника, який заявив, що фірма "Київпідземшляхбуд" методом підземного буріння прокладе каналізаційну трубу. Він заявив, що будівництво розпочнеться аж 1 вересня, тому, мовляв, у мешканців ще є час для звернення у суд.

Приїхав до громади і керівник штабу Радикальної партії Олега Ляшка у Львівській області Юрій Візняк, який пообіцяв у понеділок направити звернення у всі необхідні інстанції.

Він також повідомив, що у п’ятницю до Львова прибуде Олег Ляшко, який також ознайомиться із спробою незаконної забудови.

Розмови мешканців не задовольнили й вони вимагали від забудовників терміново звільнити тротуар, оскільки із дітьми приходиться гуляти прямо на проїжджій частині. Забудовники спочатку обіцяли привести кран, щоб зняти блоки й звільнити прохід тротуаром, проте категорично відмовлялись розібрати дерев’яну огорожу.

Кран їхав довго, тому мешканці вирішили самостійно розібрати встановлену загорожу.

А з іншої сторони ділянки - зруйнований будинок композитора Ярославенка, який, нагадаємо, за рішенням суду повинен бути відновленим.

Дивись. Інфо і надалі відслідковуватиме перебіг подій. 

Олег ДОВГАНИК

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: