У Львові відзначатимуть IV польсько-український День Дитини

У Львові 3 червня відзначатимуть IV польсько-український День Дитини. Захід організовує Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові. Розпочнеться святкування о 14.00 год у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Польсько-український День Дитини у Львові є одним з наймасштабніших проектів Генерального Консульства РП у Львові, здійснюваних для наймолодшого покоління поляків, а водночас і українців. Історія цього проекту розпочалась у 2007 році, коли вперше 1000 дітей з цілого Львівського Консульського Округу з’їхались до Львова, щоби спільно відсвяткувати 1 червня – День захисту прав дитини. У 2007 та 2009 роках захід відбувся під патронатом Мар’ї Качиньскої, а у 2011 – дружини президента Республіки Польща Анни Коморовскої.

Цього року у проекті візьме участь близько 800 дітей з цілого Львівського Консульського Округу та близько 100 з львівських інтернатів та дитячих будинків. Діти приїжджають до Львова з багатьох, часто дуже віддалених міст та місцевостей. До проекту організатори сподіваються також залучити групу з 20-25 осіб наймолодших кримських татар, котрі на сьогоднішній день перебувають у Львові чи прилеглих місцевостях.

У Львові на дітей чекає екскурсія по місту, розваги, сюрпризи та сувеніри, а також спектакль польського композитора Богдана Павловського «Білосніжка та семеро гномів» у виконанні артистів Львівського театру опери та балету. Головним критерієм добору виконавця театрального дійства стало доступність презентованого репертуару для дитячого сприйняття та передусім зміщення змістового навантаження з вербальних форм передачі на музичні та образотворчі. Так, у 2009 році для дітей виступив Народний Театр з Кракова з музичним спектаклем «Пиза на польських стежках», а у 2011 році – Ансамбль Пісні і Танцю Головної Торговельної Школи у Варшаві.

«Однією з найважливіших цілей проекту є інтеграція польських та українських дітей, зокрема під час спільної екскурсії Львовом – містом важливим для польсько-українських відносин, сповненим культурного багатства та віковічних цінностей. Завдяки охопленню увагою дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, завдяки багатій програмі проект виконує світоглядну та соціальну функції», - зазначають у Генеральному Консульстві Республіки Польща у Львові.

Для деяких українських дітей цей захід стає першим знайомством з польською культурою. Не менш важливим він є для польських дітей родом з малих місцевостей, в яких можливості контакту з рідною мовою та культурою є досить обмеженими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: