У Львові пройшло віче біля Бандери

Українська земля породила сотні тисяч, мільйони вірних синів і дочок, які з героїчною мужністю та силою волі завжди боронили рідний край. Такими словами розпочав свій виступ під час урочистого віча, присвяченого Святу Героїв, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, повідомили у прес-службі ЛОР.

На урочисте віче до пам’ятника Степанові Бандері прибули керівництво Львівської області, депутати обласної ради,, активісти НСОУ «Пласт», ветеранські та патріотичні організації. Учасники віча поклали квіти до підніжжя пам’ятника Провідника та виконали Гімн України.

Звертаючись до громади, Петро Колодій зазначив: «Сила слова Тараса Шевченка, жертовність Євгена Коновальця, твердість духу Степана Бандери і незборима воля Романа Шухевича будили народ зі сну, кликали до бою, торували шлях, який привів Україну до волі.

Від сивої давнини і до сьогодні відомі та безіменні Герої України ціною власного життя виборюють право наступних поколінь жити у вільній Українській державі. Це сотні тисяч молодих захисників української землі: від хоробрих дружинників князя Святослава, славних козаків, Січових стрільців, петлюрівців і аж до вояків Української Повстанської Армії. Минуле, сучасне і майбутнє України витворене їхніми героїчними вчинками».

Також очільник обласної ради зазначив, що сьогодні Україна народжує новітніх Героїв – безстрашних лицарів Небесної сотні та українських військовиків, які жертвують свої життя за свободу рідної землі.

«Вчора Львів прощався з бойовим Генералом Сергієм Кульчицьким – людиною, яка мужньо дивилась в очі небезпеці. Він говорив, що для нього обов’язок не просто навчати солдатів, а самому вести їх в бій проти окупантів. Саме такі Герої є прикладом мужності та стійкості для всіх поколінь українського народу. Адже вони знали: українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в обороні Української держави», – наголосив Петро Колодій.

Опісля учасники віча сформували колону і пройшли урочистою ходою до пам’ятника Тарасові Шевченкові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: